Óriási siker a Kindle

2010.10.26. 11:50
Az Amazon gyanúsan a nagy konkurens Barnes and Noble bejelentése (a Nook Color színes e-könyv-olvasó) elé időzítette a hírt, hogy a Kindle eladásai már októberben lenyomják a tavalyi karácsonyi szezonét.

A legújabb generációs készülék júliusban jelent meg, és a gyártó szerint az uborkaszezon nyári hónapokban is több fogyott belőle, mint a tavalyi év utolsó negyedévében, az akkor aktuális legújabb modellből.

Az Amazonon egyébként tovább folytatódik az e-könyvek hatalomátvétele. Az elmúlt harminc nap statisztikái azt mutatják, hogy a bestsellerlista első tíz helyén szereplő könyveknél az elektronikus verziók eladásai 2:1 arányban lenyomják a papíralapúakét. Ha nem is ilyen arányban, de az e-könyvek vannak fölényben a top25-ben, a top100-ban és a top1000-ben is. Bár ez akár azt is jelentheti, hogy a papírkönyvek eladásaival van gond, a cég közleményei szerint azok is növekedést mutatnak a tavalyi adatokhoz képest.

Az Amazon nem árult el konkrét számokat a Kindle vagy az e-könyvek eladásáról, elemzők szerint szándékosan bizonytalanságban akarja tartani ezzel a piaci vetélytársakat.  • Hírek
  • Hírek