Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Internet vágódeszkán és vécépapíron

2003.04.08. 08:46
Internetkapcsolattal felszerelt vécépapírtartó és konyhai vágódeszka volt az angol Brunel Egyetem formatervezőinek diplomamunkája, melyeket a Londonban március 13. és április 6. között megrendezett Ideal Home Show kiállításon mutattak be.
A végzős Andrew Cubitt a hagyományos vécépapír-tekercs felhasználásával készített csúcstechnológiás információs szolgáltatást. A mellékhelységbe telepítendő eszköz aktuális információkat közöl termékekről, tőzsdei árfolyamokról és a lottósorsolások eredményéről - írja a BBC. A modern papírtárólóban egy nyomtató is helyet kapott, amely a WC-papírra kinyomtatja ki a letöltött információkat; mindez az internetes tartalmak igen széleskörű felhasználását teszi lehetővé.

Vágódeszkába épített súgó

A legtöbb internetezésre is használható eszköz nem más, mint egy szokatlan házba - például egy hűtőgép ajtajába - beépített számítógép. A Brunel Egyetem szintén végzős hallgatója, Charly Ingrey-Senn reméli, hogy az általa tervezett vágódeszka sokkal több ennél. A kemény vágólap egy mikroprocesszor által vezérelt rendszert foglal magába, amely lehetővé teszi a világhálón való böngészést. A parányi LCD kijelzőre recepteket lehet letölteni, ami tökéletes segítség lehet a nem túl kreatív háziasszonyoknak és szakácsoknak.

Napszakok és napszékek

A napimádók a Damian Poole által tervezett, napenergiával működtetett szék segítségével mindenről megfeledkezve pihenhetnek, a szék ugyanis a tökéletes barnulás érdekében folyamatosan követi a nap mozgását.