Piroska
-2 °C
5 °C

Indukció hajtja az optikai egeret

2004.11.29. 13:48
Az A4 Tech bemutatta a vezeték nélküli NB-30 Batteryfree optikai egeret, amely a speciális egéralátéten keresztül nyeri a működéséhez szükséges energiát. Az egér csak ezen az alátéten működőképes, viszont nem merülhet le az eleme, mert ilyen nincs benne.
Mindenfajta elem nélkül üzemel az A4 Tech legújabb fejlesztésű vezeték nélküli egere. A számítógépes adatbeviteli eszköz Bluetooth helyett rádiófrekvenciás chipen (RFID) alapul, így a gyártó szerint nem zavar más eszközöket.

A környezetbarát vezeték nélküli NB-30 egér előnyei közé tartozik, hogy nem kell bele folyamatosan elemeket venni, és így veszélyes hulladék sem keletkezik a használat évei során.

eger paddal
Egérpadja nélkül lebénul

Az egér a működéséhez szükséges energiát a hozzá tartozó USB-csatlakozós egérpadból nyeri. Viszont enélkül teljességgel használhatatlan, más felületen mozgatva meg sem mozdítja a kurzort.

A Tec-world.net híroldal sajnálattal állapította meg, hogy a gyártó arra nem gondolt, hogy végszükség esetére helyet biztosítson az egérben az elemek számára.

Különleges gördítőkerék

Az első pillantásra szokatlan formájú, U-alakú gördítőkerék (a prospektus szerint "Big Scroll Wheel") az A4 Tech szerint kényelmesebbé teszi a scrollozást. A kattintható kerék különös kiképzése az emberi ujjhoz állítólag jobban illeszkedik.

Gyártója szerint az elem nélküli NB-30 további előnye, hogy az egér a szokásosnál könnyebb lehet. A Németországban 20 euró körüli összegért már kapható optikai egér mérsékelten vízálló házban tartózkodik.