Gusztáv
3 °C
6 °C

Hibás a MacBook-sorozat

2006.09.08. 10:02
Egyes példányok véletlenszerűen újraindulnak, a gyártó az alaplap és a ventilátor cseréjét ajánlja.

Az Apple elismerte, hogy a MacBook-sorozat egyes darabjai hibásak, írta meg a Register. A probléma abban mutatkozik meg, hogy a laptop változatos időközönként újraindul, látszólag minden különösebb ok nélkül.

Használat mellett

A közlemény szerint a MacBookok normális használat mellett is képesek produkálni ezt a tünetet. A problémát az alaplap és a ventilátor okozza, és a társaság szerint a kereskedőket már kiokosították arról, hogyan tudják kicserélni a két alkatrészt. A hazai boltokat ugyanakkor még nem értesítették a teendőkről.

Az Apple szokás szerint csak nagyon kevés információt csepegtet. A cég honlapján mindenesetre található egy link, ami arra bíztat, hogy ha gépünk produkálja a tüneteket, lépjünk kapcsolatba az AppleCare-rel.

Itthon is jelentkezett

MacBook
Az Apple május közepén mutatta be a sikeres iBook utódját, a MacBookot. Mindegyik verzióban az Intel Core Duo processzora dolgozik, a laptop fekete színben is kapható. Ez az egyik legsikeresebb Apple-gép, a MacBooknak hála a társaság 6-ról 12 százalékosra tudta növelni részesedését a hordozható gépek piacán.
Az elmúlt hetekben a hazai és nemzetközi fórumok állandó témájává vált a MacBook-hiba. A beszeljukMac-en először szétszórtan jelentették az olvasók a problémát, aztán külön topik nyílt a megmagyarázhatatlan leállásokról. Csak a magyar vásárlók közül több tucatnyian jelezték, hogy a MacBookok véletlenszerűen újraindulnak, igaz, az XMS kereskedés szerint keveseknél jelentkezett a baj ahhoz képest, hogy milyen sokan vásárolták a típust.

A hiba pontos okát ez idáig nem sikerült kideríteni, igaz, az Apple mostani bejelentése sem tette egyértelművé, hogy mi okozza a problémát. A tünetek mindenesetre azonosak: párhetes normális használat után a gép előzetes figyelmeztetés nélkül újraindul, innentől kezdve aztán napjában többször is képes produkálni ezt a jelenséget.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!