Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hibás a MacBook-sorozat

2006.09.08. 10:02
Egyes példányok véletlenszerűen újraindulnak, a gyártó az alaplap és a ventilátor cseréjét ajánlja.

Az Apple elismerte, hogy a MacBook-sorozat egyes darabjai hibásak, írta meg a Register. A probléma abban mutatkozik meg, hogy a laptop változatos időközönként újraindul, látszólag minden különösebb ok nélkül.

Használat mellett

A közlemény szerint a MacBookok normális használat mellett is képesek produkálni ezt a tünetet. A problémát az alaplap és a ventilátor okozza, és a társaság szerint a kereskedőket már kiokosították arról, hogyan tudják kicserélni a két alkatrészt. A hazai boltokat ugyanakkor még nem értesítették a teendőkről.

Az Apple szokás szerint csak nagyon kevés információt csepegtet. A cég honlapján mindenesetre található egy link, ami arra bíztat, hogy ha gépünk produkálja a tüneteket, lépjünk kapcsolatba az AppleCare-rel.

Itthon is jelentkezett

MacBook
Az Apple május közepén mutatta be a sikeres iBook utódját, a MacBookot. Mindegyik verzióban az Intel Core Duo processzora dolgozik, a laptop fekete színben is kapható. Ez az egyik legsikeresebb Apple-gép, a MacBooknak hála a társaság 6-ról 12 százalékosra tudta növelni részesedését a hordozható gépek piacán.
Az elmúlt hetekben a hazai és nemzetközi fórumok állandó témájává vált a MacBook-hiba. A beszeljukMac-en először szétszórtan jelentették az olvasók a problémát, aztán külön topik nyílt a megmagyarázhatatlan leállásokról. Csak a magyar vásárlók közül több tucatnyian jelezték, hogy a MacBookok véletlenszerűen újraindulnak, igaz, az XMS kereskedés szerint keveseknél jelentkezett a baj ahhoz képest, hogy milyen sokan vásárolták a típust.

A hiba pontos okát ez idáig nem sikerült kideríteni, igaz, az Apple mostani bejelentése sem tette egyértelművé, hogy mi okozza a problémát. A tünetek mindenesetre azonosak: párhetes normális használat után a gép előzetes figyelmeztetés nélkül újraindul, innentől kezdve aztán napjában többször is képes produkálni ezt a jelenséget.