Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Sérülékeny az iPod nano

2005.09.27. 10:30
A felhasználók szerint minden különösebb ok nélkül összekarcolódik a legújabb iPod kijelzője, az Apple szerint nem.

A felhasználók tapasztalatai alapján meglepően könnyű összekarcolni az iPod nano kijelzőjét – írta meg a Register. A különböző fórumokon található bejegyzések szerint az első vásárlók kénytelenek voltak megállapítani hogy az Apple új lejátszójának kijelzője túlságosan érzékeny. Ez azért jelent különösen nagy problémát a modellnél, mert színes kijelzőjét épp képek nézegetésére tervezték: pár karcolás után azonban élvezhetetlenné válnak a fotók. Sok felhasználó szerint akkor már egyszerűbb megvenni az olcsóbb, kijelző nélküli Shuffle-t.

Önveszélyes

#alt# Az Apple szerint azonban a kijelző a legerősebb polikarbonátból készült, ahhoz hogy összekarcoljuk, a kulcsainkkal kell egy zsebben hordani a lejátszót. Ugyanakkor a felhasználók szerint a kijelző szinte önmagát rongálja, elég ránézni, és máris karcos.

Közben találgatások jelentek meg a termék előállítási árával kapcsolatban is. Az iSuppli elemzői kiszámolták, hogy legfeljebb száz dollárjába van egy kétszáz dolláros nano az Apple-nek. Az iSuppli szerint 90 dollárba kerülnek a részegységek, míg a fejlesztés nyolc dollárba kerül eladott termékenként. Az iSuppli megírta, hogy a nano részegységei között a PortalPlayer's 5021C audiócsipet, a Wolfson's WM8975G kodeket és a Cypress CY8C21x34 vezérlőcsipet találunk. A memóriákat a Samsungtól szerzi a kaliforniai társaság, nagytételben 54 dollárba kerül a két gigabájt memória az elemzők szerint.

A számítások szerint eredetileg 25 ezer forintos készülék végül hatvanezer forintos áron kerül Magyarországon a boltokba – ebbe természetesen már a reklámköltségek és a különböző adók is benne vannak.