Auguszta
-7 °C
0 °C

Az AMD későn vág vissza

2006.07.11. 16:00
Az AMD egyik kiszivárgott útiterve szerint csak 2007 harmadik negyedévében jelenik meg az Athlon 64 FX-66. Ennél már most gyorsabbak a konkurencia heteken belül piacra kerülő csipjei.

Újabb részletek szivárogtak ki a közeljövőben megjelenő AMD processzorokról. A kisebbik gyártónak lépnie kellett, az Intel még ebben a hónapban kiadja új termékvonalát. Az előzetes tesztek szerint a Core 2 Duók akár harminc százalékkal is gyorsabbak lehetnek az eddigi bajnok AMD Athlon 64-eseknél, úgyhogy a cég biztosítani akarja vásárlóit: a trónfosztás csak ideiglenes, az ellencsapás nem várat sokáig.

Sokáig kell várni

Várhatóan még idén megérkezik az Athlon 64 FX-64, a jelenlegi csúcsmodellnél, a 2,8 gigahertzes Athlon FX-62-nél gyorsabb csip, írta meg a Register. Csak jövőre érkezik a következő csapás, az FX-66-os, talán túlságosan későn: már most szükség lenne erre a processzorra, ha az AMD versenyben szeretne maradni. Ezzel párhuzamosan kerülnek piacra az Athlon 64 5400+ és 5600+ jelzésű sorozatok is.

A hírek szerint a cég hamarosan kiadja alacsonyabb fogyasztású Athlon 64-es processzorait is, ráadásul az év végén az AMD átáll a 90 nanométeresről a 65 nanométeres gyártástechnológiára: ez a lépés jótékony hatással lehet a fogyasztásra és az árra, igaz, az Intel már tavaly év végén meglépte ezt a fejlesztést. Ha minden a tervek szerint alakul, a nagyobbik gyártó 2007-ben megkezdi a 45 nanométeres gyártást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!