Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Megjavulhat a MacBook

2006.10.27. 14:27
Kapcsolódó cikkek (1)
Az Apple csütörtökön megjelentetett egy új firmware-t a MacBook laptopcsaládhoz. Aki ezt telepíti, annak nem indul újra többet véletlenül a gépe. Állítólag.

Mégsem hardveres hiba, hanem az üzemi hőmérséklet figyeléséért felelős szoftver okozza az Apple MacBook noteszgépeinek esetenkénti hibás működését, írta meg a Prohardver.

Leállt

Mint arról korábban beszámoltunk, az Apple szeptemberben hallgatólagosan elismerte, hogy a MacBook felhasználók tömegesen panaszkodtak működés közben mindenféle előzmény nélkül, maguktól leálló gépekre. A vásárlók korábban már több kisebb-nagyobb hibát jeleztek a cégnek, ilyen volt például az elszíneződő tenyértámasz.

Ezúttal azonban egy minden eddiginél több felhasználót érintő hibajelenségről volt szó. A tünetek mindenesetre azonosak: párhetes normális használat után a gép előzetes figyelmeztetés nélkül újraindul, innentől kezdve aztán napjában többször is képes produkálni ezt a jelenséget.

Viszonylag kevesen

MacBook
Az Apple május közepén mutatta be a sikeres iBook utódját, a MacBookot. Mindegyik verzióban az Intel Core Duo processzora dolgozik, a laptop fekete színben is kapható. Ez az egyik legsikeresebb Apple-gép, a MacBooknak hála a társaság 6-ról 12 százalékosra tudta növelni részesedését a hordozható gépek piacán.
Az elmúlt hetekben a hazai és nemzetközi fórumok állandó témájává vált a MacBook-hiba. A beszeljukMac-en először elszórtan jelentették az olvasók a problémát, aztán külön topik nyílt a megmagyarázhatatlan leállásokról. Csak a magyar vásárlók közül több tucatnyian jelezték, hogy a MacBookok véletlenszerűen újraindulnak, igaz, az XMS kereskedés szerint keveseknél jelentkezett a baj ahhoz képest, hogy milyen sokan vásárolták a típust. A problémát most új SMC Firmware kiadásával igyekszik orvosolni az Apple.

A csütörtökön megjelent szoftverfrissítés a MacBook számítógépek szenzorait kezelő egységet cseréli le újabbra: a felhasználó által otthon elvégezhető frissítés után az Apple ígérete szerint nem jelentkezik majd a fenti hiba. A frissítés letölthető a gyártó terméktámogatási oldaláról, a telepítési folyamat részletes leírása ugyanitt megtalálható.