Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Nagyobb MacBookra gyúr az Apple

2007.02.16. 09:18
Pletykák szerint a mostaninál nagyobb MacBookkal lép piacra fél éven belül az Apple. Jelenleg csak 13,3 colos verzió kapható, várhatóan hamarosan lesz 15,4-es is, ami jót tenne az eladásoknak.

Iparági források szerint az Apple 2007 második felében bemutatja a 15,4 colos MacBookot. Az új modell hiánypótló lesz a jelenlegi 13,3-as laptopok, valamint a jóval drágább 15,4 colos MacBook Prók között. Szakértők úgy látják, hogy az új gép tovább erősíthetné az inteles gépek eladásait, írta a DigiTimes.

Növekednek

Pedig most sem rossz a helyzet. Negyed év alatt várhatóan 700 ezer MacBookot értékesít a társaság, ami ötven százalékkal több, mint amennyi laptopot MacBook Próstul tavaly eladott az Apple az év hasonló időszakában. Az elemzések többsége szerint 2007-ben mindenképp tovább nőnek az eladások, de az új gép még lendíthet is ezen a tendencián.

Szakértők szerint a 15,4-es MacBook ár-érték aránya jobb lehet a jelenlegiekénél, mert arányaiban olcsóbb a nagyobb panel. De a legfontosabb mégis az, hogy az Apple újra belép a középkategóriába. A mostani MacBookok ára 295 ezer és 400 ezer forint között alakul, aztán egy nagy szakadék után 540 ezerért lehet elvinni a 15,4-es MacBook Prót, végül 750 ezerért a 17 colos verziót. Akinek csak a nagyobb monitor kell, de nincs szüksége a drágább laptop extra szolgáltatásaira (jobb grafikus mag, világító billentyűk), az most nem tud mit venni, az Apple-nél legalábbis biztosan nem. Ugyanakkor az is igaz, hogy nincs igazán kicsi laptop a cég kínálatában, pedig sokan örülnének egy 10 colos Apple-gépnek, de a 13,3-as MacBook Próra is lenne igény.

Az Intelre váltás mindenesetre jól sikerült, a laptop-eladások egy éve folyamatosan növekednek. 2006 első negyedévében még csak 500 ezer hordozható gépet értékesített a társaság, a második negyedévben 788 ezer, a harmadikban 962 ezer, míg a utolsóban egymillió laptop ment el.

Jelenleg az Asustek gyártja az Apple-nek a 13,3-as MacBookokat, ha lehet hinni a forrásoknak, az új gépet már a Quantana Computer futószalagjairól szedik majd le, ahogy a 15,4-es és 17-es MacBook Prókat is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!