Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-6 °C
5 °C

Olcsó lesz a Nintendo Wii

2006.08.28. 11:00
A Nintendo németországi vezetője szerint 250 eurónál kevesebbet kell majd fizetni a Wii játékkonzolért, tehát ez lesz a legolcsóbb játékgép az újgenerációs mezőnyben. A Microsoft 50, a Sony 250 euróval kér többet az alapmodellért.

A Nintendo annyira bízik játékgépe, a Wii sikerében, hogy egészen eddig nem is mondott róla el semmit. Az azért kiderült a májusi E3 konferencián, hogy novemberben kerül az üzletekbe a konzol, meg az is, hogy újszerű távirányító mindenkit sokkal jobban érdekelt, mint a szintén az eseményen debütáló Sony PlayStation 3. A hardverről és az árról viszont nem hoztak nyilvánosságra semmilyen információt.

A legolcsóbb

Azt most sem lehet tudni, hogy pontosan mi lesz a gépben, Bernd Fakesch, a Nintendo németországi vezetője viszont elszólta magát, írta meg a Reuters. Vagy nem is elszólta, talán tudatosan szivárogtatott, mindenesetre most már hivatalos, hogy 250 eurónál nem kell többet fizetni a késő ősszel érkező konzolért.

#alt#

A többséget persze nem érte villámcsapásként a hír, mert bár ez az első hivatalos információ, azt eddig is sejteni lehetett, hogy olcsó lesz a gép, sőt, eddig nem is euróban, hanem dollárban számoltak 250-ig. Ugyanakkor az árfolyamkülönbség nem zárja ki, hogy ugyanannyit kell fizetni, pénznemtől függetlenül, mert például az Xbox 360 olcsóbbik verziója is 300-ba kerül, dollárban is, meg euróban is.

Az tehát most már hivatalos, hogy a Nintendo Wii lesz a legolcsóbb újgenerációs konzol, sokak szerint ettől függetlenül a legszórakoztatóbb is: a mozgásérzékelős távirányítónak hála (ami kardként, pisztolyként, teniszütőként, bármiként funkcionálhat) az E3 kiállításon is órákig kellett várnia annak, aki ki akarta próbálni a gépet.

A PlayStation 3 bár szintén sokakat érdekelt, kígyózó sorokról nem volt szó. Ez részben a bemutatott játékok bétaállapotával magyarázható, bár szakértők szerint nem segíti a Sony konzolját az sem, hogy legalább 500 eurót kell majd fizetni érte, még ha lesz is benne blue ray-olvasó.  • Eladnék
  • Hírek