Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Ilyen lesz az új Xbox

2004.09.17. 09:42
A redmondi óriáscég alkalmazottain kívül senki sem tudja pontosan, hogy az Xbox játékgép következő változata miként néz ki, illetve hogy lesz-e benne merevlemez, memóriakártya, böngésző és biztonsági hiba. Az Index összeszedte az interneten szétszórt információkat.
Redmond nem beszél az Xbox 2 játékgépről, de beszélnek helyette azok, akik talán tudják, hogy mi várható. Vagy csak láttak már olyan embert, akinek a barátja, rokona vagy szomszédja hallott valamit a szupertitkos konzolról. Az utóbbi hónapokban egyébként számos szakértő árasztotta el Xbox 2 képekkel a rajongói oldalakat, de nem valószínű, hogy a fájlok egyenesen Bill Gates számítógépéről származnak, viszont igen nagy az esélye a Photoshop érintettségének.

Elképesztő teljesítmény

Tekintse meg képeinket!
Az áprilisi pletykák szerint az Xbox 2 műanyag burkolta alatt 3.5 gigahertzes processzor, 256 megabájtos memória és 500 megahertzes grafikus chip lesz, de korántsem biztos, hogy a konzolnak lesz saját merevlemeze. Az M-Systems memóriagyártó cég legalábbis azt állítja, hogy ők gyártják a következő Xbox flash memóriáját.

A híresztelések nem egyértelműek a gép procosszorát illetően, mivel egyesek szerint 64 bites AMD, mások szerint IBM által gyártott Power970 chip, azaz Apple G5 gondoskodik majd a gigahertzekről. Bár korábban elterjedt, hogy három bivalyerős processzor lesz a gépben, ez nem túl valószínű, hiszen a Microsoft csak olcsó géppel tudja legyőzni vetélytársait.

Mikor, hol?

A kütyükkel foglalkozó blogokon számos pletyka felröppent az Xbox 2 debütálásáról, amely az optimisták szerint idén várható, de a többség úgy véli, hogy a januári Consumer Electronics Show közönsége láthatja meg először a Microsoft-konzolt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?