Friderika
13 °C
29 °C

Ilyen lesz az új Xbox

2004.09.17. 09:42
A redmondi óriáscég alkalmazottain kívül senki sem tudja pontosan, hogy az Xbox játékgép következő változata miként néz ki, illetve hogy lesz-e benne merevlemez, memóriakártya, böngésző és biztonsági hiba. Az Index összeszedte az interneten szétszórt információkat.
Redmond nem beszél az Xbox 2 játékgépről, de beszélnek helyette azok, akik talán tudják, hogy mi várható. Vagy csak láttak már olyan embert, akinek a barátja, rokona vagy szomszédja hallott valamit a szupertitkos konzolról. Az utóbbi hónapokban egyébként számos szakértő árasztotta el Xbox 2 képekkel a rajongói oldalakat, de nem valószínű, hogy a fájlok egyenesen Bill Gates számítógépéről származnak, viszont igen nagy az esélye a Photoshop érintettségének.

Elképesztő teljesítmény

Tekintse meg képeinket!
Az áprilisi pletykák szerint az Xbox 2 műanyag burkolta alatt 3.5 gigahertzes processzor, 256 megabájtos memória és 500 megahertzes grafikus chip lesz, de korántsem biztos, hogy a konzolnak lesz saját merevlemeze. Az M-Systems memóriagyártó cég legalábbis azt állítja, hogy ők gyártják a következő Xbox flash memóriáját.

A híresztelések nem egyértelműek a gép procosszorát illetően, mivel egyesek szerint 64 bites AMD, mások szerint IBM által gyártott Power970 chip, azaz Apple G5 gondoskodik majd a gigahertzekről. Bár korábban elterjedt, hogy három bivalyerős processzor lesz a gépben, ez nem túl valószínű, hiszen a Microsoft csak olcsó géppel tudja legyőzni vetélytársait.

Mikor, hol?

A kütyükkel foglalkozó blogokon számos pletyka felröppent az Xbox 2 debütálásáról, amely az optimisták szerint idén várható, de a többség úgy véli, hogy a januári Consumer Electronics Show közönsége láthatja meg először a Microsoft-konzolt.