Bernát, Felícia
EUR 383,98 Ft
USD 363,78 Ft
8 °C
30 °C

YouTube a tévén

2007.01.08. 12:04
Bár az Apple már tavaly bemutatta a számítógépeket és tévéket összekötő iTV médialejátszót, egyelőre nem dobta piacra. A Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n azonban több cég is webes videókat lejátszó eszközökkel rukkolt elő.

Az év közepén jelenik meg a SlingCatcher set top box, amellyel bármilyen multimédiás tartalom lejátszható lesz a hagyományos tévéken, a képmegosztó szájtok fotógyűjteményeitől kezdve a videomegosztó szájtok tartalmain át egészen az online mozifilmletöltő szájtok kínálatáig.

Egyetlen hátulütője van a SlingCatchernek, mégpedig hogy a felhasználónak kell kiválasztania a tévén lejátszandó műsorokat, írta a Business Week. A kütyüt ugyanis nemcsak a tévére kell rákötni, hanem egy interneteléréssel rendelkező számítógépre is, és a gépen futó ingyenes SlingPlayer szoftverrel kell átkonvertálni a műsorokat. Az eszköz kétszáz dollárba kerül majd.

A SlingCatchert egyébként a Sling Media nevű cég gyártja, amely a korábban bemutatott Slingbox nevű eszközzel vált ismertté. Ez a kütyü éppen az ellenkező irányban áramoltatja a biteket: ezzel a felhasználók felvehetik az otthoni tévéadást, majd az interneten távolról lejátszhatják a lementett szappanoperákat.

YouTube a tévében

A Netgear Digital Entertainer HD nevű eszköze is arra való, hogy az otthoni számítógépeken tárolt képeket és videókat - beleértve a nagyfelbontásúakat is - le tudjuk játszani a tévén, a gyártó azonban a világon elsőként közvetlenül az internetről, a YouTube API-n keresztül tölti le a YouTube videókat, azaz megnézésükhöz egyáltalán nincs szükség számítógépre. A PC World cikke szerint a Netgear és a YouTube kapcsolatáról egyelőre nem sok minden derült ki, de ezzel kapcsolatban a jövőben várhatóak újabb bejelentések.


Nem a külcsín, a tartalom a lényeg - Digital Entertainer HD

A felhasználók egyébként egy router segítségével köthetik rá Windows, Mac és Linux oprendszert futtató számítógépeiket a Digital Entertainer HD médiaközpontra, és nemcsak wifivel, hanem akár áramkábeles ethernet adapterrel is összeköthetik az eszközöket. A Digital Entertaineren van két usb 2.0 port is, így memóriakulcsról vagy hordozható merevlemezről is lejátszhatóak tartalmak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek