Hogyan bújjak el az exem elől a Facebookon?

2016.09.26. 10:54

Zavarja, hogy nem látja ismerőse minden posztját vagy pont ellenkezőleg, egy gyenge pillanatában visszajelölte volt osztálytársát, de most elárasztják hírfolyamát az "élet iskolájában" tanult bölcsességek? Esetleg zavarja, hogy távoli, évek óta nem látott ismerőse minden posztjára kommentel? Minden problémára könnyű megoldást találni, személyre kell szabni a Facebook hírfolyamát.

kilathatja facebook.png

Ezeknek többségét a Beállítások menüpontban tudjuk megtenni, baloldalt keressük meg az Adatvédelem pontot. Innentől már gyerekjáték, kattintsunk a Ki láthatja a dolgaimat menüre, majd a legördülő menüben válasszuk a További lehetőségek alatt az Egyéni beállításokat. A Nekik nem látható részhez kell beírni mindenkit, akit le akarunk tiltani posztjainkról. Ne aggódjon, az illető nem kap erről értesítést, így nem bánt meg senkit ezzel a lépéssel. Ha pedig reklamáció érkezik a letiltott ismerőstől, tárja szét a kezét és fogja a Facebook hírfolyamát szabályozó algoritmusokra.

facebooktiltas.png

Most állítsuk be azt, hogy mi kit nem akarunk az idővonalunkon látni. Ehhez lépjünk vissza egy kicsit a menüben. Baloldalt van egy behajtani tilos tábla Tiltás felirattal. Arra kattintva egy rakás lehetőség ugrik fel. Beállíthatunk olyan ismerősöket, akik csak nyilvános bejegyzéseinket látják (már ha van ilyen egyáltalán). Teljesen kitilthatunk felhasználókat, ők soha többet nem láthatják posztjainkat, nem is jelölhetnek meg, nem hívhatnak meg eseményekre. Remek módszer arra, hogy elbújjunk exünk elől, ha nem baráti a kapcsolatunk.

elrejtesfacebook.png

És mi a helyzet azokkal, akiknek mi nem akarjuk olvasni napi bölcsességeit és viccesnek szánt fotóit. Ezt a hírfolyamban tudjuk beállítani. A bejegyzés jobb felső sarkában lévő nyilacskára kattintva találhatunk lehetőségeket, köztük a Bejegyzés elrejtése, amellyel kevesebb ilyen posztot látunk a jövőben. Vagy az adott ismerős vagy oldal követésének leállítása, ekkor egyáltalán nem jelenik meg semmilyen poszt az illetőtől a hírfolyamunkban. Ráadásul a letiltott erről nem értesül. Megint jöhet a széttárt kar és az algoritmusok hibáztatása.

Végül pedig egy olyan trükk, amellyel akár egyenként is kiválaszthatja embereket, oldalakat, amelyek posztjairól soha nem akar lemaradni. Ezt a mobilos alkalmazásból tudja beállítani a Beállítások menüpontban kell kiválasztani a News Feed Preferences (Hírfolyam beállítása) pontot. Az első menüpontban (Prioritise who to see first, Állítsa be kit szeretne látni elsőnek) be lehet állítani azokat az embereket, oldalakat, akiknek minden új posztjáról értesülni szeretne.

Ötlete, vagy kérdése van?