Mutatunk néhány titkos kódot az iPhone-hoz és más telefonokhoz

2016.09.28. 15:19

Tudta, hogy van egy rakás titkos kód az iPhone-jában, amikkel hasznos és kevésbé hasznos funkciókat hozhat elő? Nem? Most megmutatjuk, és itt videón is megnézheti. USSD kódnak hívják ezeket, és igazság szerint nemcsak iPhone-on működnek, hanem a legtöbb mobiltelefonon.

GettyImages-599948606
Fotó: Bloomberg

#31#

Ezzel a kóddal elrejtheti a saját telefonszámát. No caller ID, Ismeretlen szám, ezt fogja kiírni a hívott fél telefonja. Idegesítő szokás, én nem is szoktam felvenni a titkos számokat, de ha mindenképpen ezt akarja, akkor ezzel az egyszerű számkombinációval elrejtheti.

Ha csak a #31# kódot tárcsázza, a számát egyik ezt követő hívás után se fogja kijelezni a hívott fél telefonja. Ha visszakapcsolná a száma kijelzését, a *31# kóddal teheti ezt meg. Ha csak egy-egy hívás erejéig tiltaná le a számkijelzést, a #31# kód után még írja be a telefonszámot, amelyet hívni akar, és így tárcsázzon. Ez a többi hívásra nem lesz hatással. (Ha viszont alapértelmezettként le van tiltva a száma kijelzése, ugyanígy, egy-egy hívásra engedélyezheti az azonosítást, ha a hívott szám elé beírja a *31# kódot.)

*3001#12345#*

Milyen erős a hálózat? Ezt ugye az apró vonalkákkal vagy pöttyökkel jelzi a készülék, ha csak a két vonalka vastag, akkor gyenge a jel. Pötyögjük be a kódot és nyomjunk a tárcsázás gombra. Ezek után azonnal kattintsunk a ki/bekapcsoló gombra. Amikor megjelenik a csúszka, hogy kikapcsolhatjuk a telefont, nyomjuk meg a Home gombot. Ezzel visszajutunk a kezdőképernyőnkre. És a bal felső sarokban máris számmal kiírva látjuk a hálózati jel erősségét. Bámulatos.

Elmondjuk azt is, mit jelentenek a számok: -40 alatt a legjobb, -40 és -80 között jó, ha ennél kisebb számot látunk, akkor rossz a jel, -140-nél pedig nincs is már jel. Nekem a tesztnél -77-et mutatott a mobilom. A bal felső sarokra kattintva vissza is állíthatjuk a pöttyöket, de innentől kezdve bármikor előhozhatjuk a számot is.

*#06#

Megkereshetjük az iPhone saját, egyedi kódját (IMEI) is. Ez a kód megtalálható a telefon beállításai között is, de ezzel az egyszerű számsorral azonnal előhozhatjuk.

*#5005*7672#

Tudja, hova mennek az üzenetei? Az sms úgy működik, hogy az üzenetet elküldik egy üzenetközpontba egy speciális telefonszámon. Írja be a fenti kódot, majd nyomja meg a tárcsázás gombot. A kijelzőn máris megjelenik a titkos telefonszám.

Ötlete, vagy kérdése van?