Képek lementése még nem volt ilyen egyszerű

2016.10.31. 19:50

Ötlete, vagy kérdése van?

Mobilunk tárhelye hamar megtelik fotókkal és videókkal, és néhány típusnál nincs lehetőség microSD kártyával bővíteni. Az sem minden esetben adott, hogy az internetre töltsük fel a fájlokat. Ezekben az esetekben jól jöhet egy offline megoldás, például a PhotoFast külső tárolója.

Legújabb eszközük iType-C névre hallgat, és ezt szinte bármilyen mobil eszközre rá tudjuk csatlakoztatni, hogy biztonsági mentést készítsünk a fájljainkról, vagy fordítva, a tárhelyen lévő fájlokat lejátsszuk.

Bár eredetileg az volt a gyártó célja, hogy az Apple eszközeit kösse össze az iOS-en használt Lightning, és a Macbookon is megtalálható usb type-c beépítésével, a kütyü ennél univerzálisabb. Az usb type-c csatalkozóval a modernebb androidos mobilokra, a normál méretű usb porttal Macre és Windowst vagy Linuxot futtató számítógépekre, az ügyes trükkel felfedhető microusb-vel pedig régebbi mobilokra tudjuk rádugni a tárolót.

Androidon viszont csak akkor tudjuk használni, ha a mobilunk ismeri az usb otg (on-the-go) szabványt, enélkül nem lehet felcsatolni ilyen külső egységeket.

A Photofast kiváló appot fejlesztett ki az iOS-re, ezzel egy gombnyomással elintézhető a biztonsági mentés. Androidon sokkal fapadosabb a rendszer, a Play Áruházból letölthető alkalmazás egyik általunk tesztelt mobilon (Oneplus 3, Nexus 5X) sem működött, nem ismerte fel az iType-C-t. Pedig tutira sikerült bekapcsolni az usb otg-t, mert fájlkezelőben hozzáfértünk a kütyühöz, és tudtuk mozgatni a fájlokat.

Csak Androidos mobilhoz éppen emiatt nem javasoljuk a 145 dolláros kiegészítő beszerzését, mert nem garantáljuk, hogy működik. 

Ötlete, vagy kérdése van?