Hogyan lehet News appunk iPhone-on?

2016.11.24. 11:49

Ötlete, vagy kérdése van?

Vannak olyan alkalmazások az iOS-ben, amik csak néhány országban működnek. Ilyen például a News alkalmazás, ami olyan mint a Flipboard, vagyis egy általunk megadott feedekből összeállított magazin. Még tanulni is képes, megjegyzi, hogy mit olvasunk el az ajánlott cikkekből és legközelebb ehhez hasonlókat dob fel a főoldalra.

Az alkalmazás azonban itthon nem jelenik meg az iPhone-tulajdonosok készülékén. Az Apple ezt csak néhány országban tette elérhetővé egyelőre. De van egy apró trükk, amellyel bárki használhatja itthon is.

A trükk egyszerű: át kell állítani a régiót a telefonon. A Beállítások menüben az általános beállításokra kell kattintani, ezután pedig görgessen le egészen a régió- és nyelv beállításokig, és itt válassza ki az Egyesült Államokat. Hogy biztosan működjön, a nyelvet is át kell állítani angolra, nem is mindegy, melyikre, ezt válasszuk: English (United States).

Az iPhone ekkor pár másodpercig elsötétül, majd amikor megint látjuk a kezdőképernyőt, megjelenik a News alkalmazás. Ha mégsem így történik, akkor indítsa újra a telefont.

Persze kérdés, hogy érdemes-e egy ilyen alkalmazás kedvéért átköltöztetni a telefont amerikai régióba és nyelvre. A kipróbálás mindenesetre kockázatmentes, mert ugyanilyen egyszerű visszacsinálni az egészet: ha visszaállítja a régiót Magyarországra, megint eltűnik az alkalmazás.

Ötlete, vagy kérdése van?


Ötlete, vagy kérdése van?

  • Vennék
  • Hírek