Adventi apptár: Ötperces játékok

2016.12.10. 07:43
Adventi alkalmazásajánlóval számoljuk a napokat karácsonyig: olyan appokat mutatunk be – minden nap egyet-egyet –, amelyek az ünnepek alatt is kimondottan hasznosak lehetnek.

Van, amikor csak öt percünk van játszani, vagy tíz, de nem tudunk órákat tölteni a gép előtt. Erre tökéletesek a mobilos játékok. Most nem az unalomig ismert Angry Birdsöt és társait szeretnénk bemutatni, hanem a kevésbé ismert, de annál jobb logikai játékokat. Amelyek nem csak ötletesek, de nagyon szépek is.

Egyik kedvencem a Monument Valley (iOSAndroid), amely optikai illúziókra épülő játék, a tárgyakat kell úgy manipulálni, hogy eljussunk a célig, vagyis a következő pályáig. Közben egy történetbe csöppenünk, de az csak a háttérben fut, inkább keretként öleli körül a feladatokat.

A Bicolor (iOS) még ennél is egyszerűbb, minimalista puzzle. Nevéből adódóan két színünk van, az egyiken számok láthatóak. Az adott színnel annyit léphetünk, amekkora számot látunk rajta és a cél, hogy csak az egyik szín maradjon. Az első néhány pálya még nagyon könnyű, de egy idő után igencsak el kell gondolkodni, hogy megoldjuk a feladatot.

A God of Lightban (iOS, Android) tükrökkel kell játszani. Úgy kell forgatni a tükröket, hogy az isteni fény a kiindulópontból eljusson a célig. Nem olyan egyszerű, mint elsőre tűnik.

A Blekben (iOS, Androida felhasználónak apró kukacokat kell rajzolnia, ezek a kukacok ismétlődő mozgást végeznek és begyűjtik a kijelzőn lévő pöttyöket. A gond ott kezdődik, amikor fekete lyukak is megjelennek, amelyeket ki kell kerülni.

Adventi apptárunk egészen december 24-éig folytatódik napi egy poszttal, és a lenti felületről érheti el mindig a korábbi cikkeket. Kellemes ünnepi készülődést!

ADVENTI APPTÁR
Ötlete, vagy kérdése van?