Adventi apptár: Új mobilom van, mit csináljak?

2016.12.19. 07:04 Módosítva: 2016.12.19. 07:04
Adventi alkalmazásajánlóval számoljuk a napokat karácsonyig: olyan appokat mutatunk be – minden nap egyet-egyet –, amelyek az ünnepek alatt is kimondottan hasznosak lehetnek.

A telefoncsere nyűggel jár, mert nehezen mondunk le a használat évei alatt összegyűlt híváslistákról, üzenetekről. Az adatok átmozgatására sokféle megoldás létezik, ezeket fogjuk most megmutatni.

Az Apple rendszerében pofonegyszerű az átállás, mert csak készíteni kell egy biztonsági másolatot a régi mobilról az iTunes segítségével, és visszatölteni minden adatot az új mobilra. Amikor Androidról váltunk iOS-re, akkor az Apple erre a célra kifejlesztett alkalmazása, a Move to iOS segít. Mi a helyzet, ha egyik androidos mobilról egy másikra váltunk?

Nem sokkal bonyolultabb a helyzet, mert szinte mindegyik gyártónak vannak eszközei az adatok migrálására.

Ezeket az appokat mindkét telefonra fel kell telepíteni, hogy át tudjuk mozgatni az adatokat egyikről a másikra.

Megkíméljük magunkat a másolgatástól, ha minden adatunkat - képeket, videókat, névjegyeket - a felhőbe szinkronizáljuk. Amit nem az Android alapból nem szinkronizál, például a híváslistát és az üzeneteket, azt az SMS Backup+ segítségével néhány perc alatt elmenthetjük a Gmail-fiókunkba, és az új androidos telefonra egy mozdulattal visszatölthetünk mindent.

Adventi apptárunk egészen december 24-éig folytatódik napi egy poszttal, és a lenti felületről érheti el mindig a korábbi cikkeket. Kellemes ünnepi készülődést!

ADVENTI APPTÁR
Ötlete, vagy kérdése van?