Adventi apptár: Ohmmmmmm

2016.12.22. 07:17
Adventi alkalmazásajánlóval számoljuk a napokat karácsonyig: olyan appokat mutatunk be – minden nap egyet-egyet –, amelyek az ünnepek alatt is kimondottan hasznosak lehetnek.

Megvettük a fát, az ajándékokat, mostanra biztosan elegünk lett az év végi őrületből. Ha pedig még ajándékok után koslatunk valamelyik pláza elviselhetetlen tömegében, pláne elegünk van. Ha szeretnénk végre ráhangolódni az ünnepre, a mobil ebben is hasznunkra lehet.

Az egyik legnépszerűbb meditációs app a Calm (Android, iOS). Ebben napi, egyhetes és hosszabb meditációs programokat érünk el, vallási köntös nélkül, pusztán azzal a céllal, hogy el tudjunk lazulni, jól aludjunk, és úgy általában jól érezzük magunkat. Csupán az lehet hátrány, hogy a meditációt vezető női hang angolul adja ki az utasításokat.

A Calm teljes kínálatához csak előfizetéssel tudunk hozzáférni, és az árazás igencsak a tartósabb konstrukciók, egyszeri nagyobb befizetés felé tereli az érdeklődőket. Egyetlen hónapért ~3450 forintot kell kifizetni, de az éves csomagban már csak havi 1165 forint a díj. Potom 105 ezer forintért pedig élethosszig tartó hozzáférést szerezhetünk.  

Vannak persze egyszerűbb és olcsóbb segédeszközök is. Aki megelégszik a végtelen nyugalmat árasztó meditációs zenékkel, az ingyen letölthet ilyen appot, de a Spotify kínálatában is érdemes körülnézni, mert a rock- és popslágerek közt meditációs dalokat is találunk.

Babáknak is kitaláltak már alvást segítő appokat, amelyekkel fehér zajt, vagy más, monoton hangzást, például porszívó, vonat vagy mosógép hangját tudjuk lejátszani. 

Adventi apptárunk egészen december 24-éig folytatódik napi egy poszttal, és a lenti felületről érheti el mindig a korábbi cikkeket. Kellemes ünnepi készülődést!

ADVENTI APPTÁR
Ötlete, vagy kérdése van?