Kihozzuk a maximumot a WhatsAppból

2016.12.22. 16:31

Több mint egymilliárd felhasználója van a WhatsAppnak, ez a Facebook Messenger után a második legelterjedtebb csetelős hálózat. Most segítünk, hogy még ügyesebben tudjon csevegni rajta.

  • Az egyik leghasznosabb beállítást az Adathasználat menüpont alatt találjuk, ahol megadhatjuk a mobilhálózaton betöltött üzenettípusok fajtáját. Sokat spórolhatunk azzal, ha a fotókat és a videókat csak wifin hagyjuk betöltődni.
  • Hasonlóan spórolhatunk a körüzenetek funkcióval. Ez egyetlen gombnyomással küld üzenetet az általunk kiválasztott személyeknek, a barátainknak vagy a családtagoknak.
  • A WhatsApp értesítéseit a Pushbullet segítségével is megjeleníthetjük a számítógépen, de ennél is egyszerűbb, ha megnyitjuk a böngészőben a web.whatsapp.com címet. Ez is csak akkor működik, ha a WhatsAppot futtató mobil és a számítógép egy wifin lóg.
  • A magánszféránkat védhetjük meg a Beállítások / Adatvédelem menüben, ahol megtilthatjuk, hogy a WhatsApp kijelezze, mikor léptünk be utoljára a csevegőappba. Ugyanígy az üzenetek elolvasásáról szóló visszaigazolást is kikapcsolhatjuk. Ezek használatakor azonban mi sem látjuk az ismerőseink tevékenységeit. A kellemetlen ismerősöket blokkolhatjuk, hogy ne tudjanak üzengetni.
  • A gyakran felkeresett ismerőseinket ikonként kitehetjük a főmenübe
  • Érdemes biztonsági másolatot készíteni a csevegésekről a Google Drive tárhelyére, hogy. A csevegéseinket azonban egyesével is el tudjuk magunknak küldeni egy emailben, csatolt fájlokban. A txt formátumú szövegben sokkal könnyebb előkeresni egy múltbéli beszélgetést, mint az appban. Ha van archívumunk, az appból akár törölhetjük is a korábbi csevegéseket.
  • Az igazán fontos üzeneteket becsillagozhatjuk, ezeket a menüben a Megjelölt üzenetek közt találjuk meg.
Ötlete, vagy kérdése van?