Hogyan tegyünk saját számot Spotify playlistbe?

2017.01.12. 15:20

A Spotifyon elképesztő mennyiségű zene van, mégis belefuthatunk abba, hogy egyik kedvenc számunk nincs meg, vagy éppen régiónkban nem játszható le. Mert vannak például olyan zenék, amelyeket le lehet játszani például az Egyesült Államokban, de itthon nem.

spotifysajat.png

Tegyük fel, hogy az említett kedvenc szám megvan nekünk .mp3 formátumban. A Spotify asztali alkalmazásában menjünk a Beállítások menübe (Settings), ott a Local files almenüben kattintsuk be azt a médialejátszót, amelyet használunk a gépünkön, lehet ez iTunes vagy akár Window Media Player. Beállíthatunk egész könyvtárakat is a gépünkről, például a Letöltések vagy a Zene mappát.

Az ide tett fájlokat a Spotify automatikusan szinkronizálja bizonyos időközönként. De ha azonnal meg akarjuk hallgatni a hiányszó számot, azt is megtehetjük. A bal felső sarokban lévő File menüben van egy Import playlist almenü, erre kattintva kiválaszthatjuk az adott médialejátszót (iTunes vagy Windows Media Player) és a kívánt lista vagy szám máris megjelent a Spotifyban.

Asztali alkalmazásban a zene így azonnal hallgatható lesz. Ha mobilon is szeretnénk meghallgatni, akkor a mobillal lépjünk fel ugyanarra a Wifi-hálózatra, amelyen a gép van, és töltsük le a Spotify alkalmazáson keresztül a számot. Ez egyelőre csak a prémium előfizetőknek lehetséges. Innentől kezdve bármelyik listába rendezhetjük, akár egyszerre többe is.

Ötlete, vagy kérdése van?