Véletlenül bezárt egy weboldalt? Semmi pánik!

2017.03.23. 07:12

Előfordult már önnel is, hogy a sok böngészőfül között bolyongva véletlenül bezárt valamit, amit egyáltalán nem szeretett volna? Jobb esetben ilyenkor bosszankodva újra beírja a címet, és folytatja, ahol abbahagyta. Rosszabb esetben azt se tudja, melyik fülön tenyerelt rá a kis x-re.

Ilyenkor két dolgot tehet:

  • Előkotorhatja a nemrég bezárt lapok listáját: Chrome-ban például kattintson a jobb felső sarokban a három kis ponttal jelölt menüre > vigye az egeret az Előzmények menüpontra > a Nemrég bezárt szekcióból válassza ki az első oldalt.
  • Mint mindig, most is sokkal egyszerűbb, ha tudja a megfelelő billentyűkombinációt, pláne, hogy az ebben a konkrét esetben minden böngészőben ugyanaz: ha új lapot akar nyitni, nyomja meg a Ctrl+T gombokat, ha pedig a legutóbb bezárt lapot akarja visszanyitni, akkor a Ctrl+Shift+T kombót. Ha utólag jött rá, hogy több fontos oldal is ment a levesbe, nyomogassa annyiszor, amíg minden újra nem nyílt.
Bezárt lap újranyitása

És ha már az alapvető böngészős billentyűkombinációknál tartunk:

  • A Ctrl+W gombokkal tud bezárni egy lapot.
  • A Ctrl+Tab jobbra, a következő lapra ugrik. A Ctrl+Shift+Tab balra, az előző fülre lép vissza.
  • Keresni a Ctrl+F kombóval tud. És ha ez több találatot ad ki, a Ctrl+G gombokkal ugorhat a következő találatra, a Ctrl+Shift+G lenyomásával pedig az előzőre.
Ötlete, vagy kérdése van?