Egyre rövidebbek playlistjei Spotifyon?

2017.07.05. 05:43

Úgy érzi, egyre kisebb Spotify-playlistje? Folyamatosan ugyanazokat a számokat hallgatja? Nem találja régi kedvenceit? Ennek oka, hogy a Spotify automatikusan elrejti azokat a számokat, amelyeknek előadói levették a zenestreamelő szolgáltatásról.

És ezt úgy teszi meg a Spotify, hogy közben nem küld semmilyen értesítést róla. Van azonban egy trükk, amivel megnézhetjük, melyek azok a számok, amelyeket itt többet nem hallhatunk. Na, nem azért, hogy szomorkodjunk, de legalább tisztában legyünk azzal, mit várjunk.

Screen Shot 2017-07-03 at 9.48.00.png

Menjen a Settings (beállítások) menübe, jobb felső sarok, a profilkép melletti lefelé mutató nyilacska. Ott is a Display Options (vagyis megjelenítés, görgetni kell egy kicsit lefelé) alatt be kell kattintani a "Show unavailable songs in playlists" pontot, ami azt jelenti, hogy jelenítse meg a nem elérhető számokat.

Arról semmilyen információt nem kapunk, hogy mikor rejtették el az adott számot és azt sem tudhatjuk, hogy visszahozzák-e valaha. A Spotify nem reagált ezekre a kérdésekre. Változatos okok miatt tűnhetnek el zenék a szolgáltatóról, de általában az előadó vonja vissza a jogokat. Ahogy tette azt Jay Z, mert a Tidalt választotta a Spotify helyett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötlete, vagy kérdése van?