Emma
-2 °C
6 °C

Biometriai azonosítás a Sunnál

Index
2003.03.10. 15:21
A Sun Microsystems, az AC Technology és a Cross Match Technologies a világon elsőként kínál olyan személyazonosítási megoldást, amely a biometriai adatokat Smart Card (intelligens kártya) technológiával egyesíti.

Az AC Technology "BiObex" nevű, biológiai azonosítást felismerő szoftveréből, a Cross Match Technologies "Verifier E" ujjlenyomat-olvasójából és a Sun Microsystems úgynevezett vékonykliens asztali munkaállomásaiból álló rendszer az első olyan törvényszéki előírásoknak is megfelelő, biometriai alapú hitelesítési megoldás, amely megfelel a NIST (National Institute of Standards and Technology) előírásainak.

A megoldás eredetileg az amerikai szövetségi kormány számára készült, de igen jól használható a nagy biztonságot igénylő területeken, például az egészségügyben, vagy a bankszaktorban. Az új "BiObex" szoftver segítségével nemcsak az asztali gépekhez, hanem bármely más fizikai vagy digitális portálhoz és más belső céges hálózatokhoz, vagy az internethez való hozzáférés is szabályozható.