Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Synergon is támogatja a nyílt forráskódot

MTI
2007.02.09. 11:47
Együttműködési megállapodást kötött a Novell Magyarország és a Synergon a nyílt forráskódú informatikai technológia támogatására a magyar és a régiós piacon. Ákos György, a Synergon vezérigazgatója azzal magyarázta a döntést, hogy az ügyfelek elvárják tőlük a nyílt forráskódú Linux technológia, illetve ezen belül a Suse Linux Enterprise szoftver támogatását.

A pénteki sajtótájékoztatón ismertették az EU előrejelzését is, amely szerint 2010-re az unióban az informatikai szolgáltatások 32 százaléka már a nyílt forráskódú technológiákra épül. A várakozások szerint az ingyenes szoftverek, illetve a nyílt technológiák nagyobb arányú alkalmazásával az unió több 10 milliárd euró megtakarítást érhet el évente. Az unióban már több vállalat és intézmény tért át a Linux használatára: így például az Audi, a Peugeot Citroen, a Deutsche Bahn, Bergen városa, a svájci szövetségi kormány, a németországi központi információvédelmi hivatal és a spanyol miniszterelnöki hivatal. Magyarországon Linuxot használ egyebek mellett az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala, a Közlekedési Felügyelet és a Magyar Szabadalmi Hivatal.