Amikor a kiskutyás hoax még nem hoax

2006.01.04. 12:11 Módosítva: 2006-01-04 12:11:32
0 hozzászólás

kiskutya
Abban a kivételes helyzetben vagyunk, hogy tanúi lehetünk egy olyan körlevél születésének, amelytől még 2008-ban is idegesek leszünk. Sőt még a szerzőjével is beszélhettünk telefonon.
A körlevelek egy részének az az érdekes tulajdonsága, hogy valós információn alapuló, jó szándékú e-mailből indul, majd aktualitását vesztve még évek múltán is előkerül.

A jó szándék ebben az esetben a szentendrei lőtéren talált tizenhat kiskutya és két mamakutya, akinek gazdát keres a szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület. A levél írója az együttérzést felkorbácsoló kiskutyafotókat is csatolt a felhíváshoz. A körlevél különlegessége, hogy igaz. A kutyák tényleg gazdát keresnek.

A körlevél

ÉLETBE VÁGÓAN FONTOS!
Pár napja összeszedtünk a Szentendrei lőtéren 16 (! ! ! ) aprócska, tenyérnyi kiskutyát! Éheztek, fáztak, teljesen ki voltak merülve. Igaz, hogy most már biztonságban vannak és kapnak enni, de nagyon sokan vannak, nagyon picik, és itt sem biztos, hogy túlélik a telet, ezért keresnek sürgősen szerető gazdikat!
A kiskutyák alíg nagyobbak egy emberi tenyérnél, 4-5 hetesek, várhatóan közepes termetűek, rövid szőrűek lesznek majd, 10 szuka és 6 kan van, barnák és fekete-cser színűek. Inkább lakásba ajánlottak! 2006 január 6-án kapnak oltást, azután elvihetőek. Féregtelenítve lettek.

Képek a kiskutyákról, klikk ide:
http://kepfeltoltes.hu/051230/l_t_ri1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/051230/l_t_ri2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Kérlek küldd tovább annyi helyre, ahányra csak tudod, mert nagyon sürgősen kéne ennek a tizenhat apróságnak egy otthon!

dorizsuzsi@vipmail.hu
sztakoedit@freemail.hu
Sztakó Editnél telefonon: 06-20-571-65-02

Az igazság

kiskutyu

A levélben megjelölt telefonszámon Sztakó Edit, az Árvácska Egyesület munkatársa elmondta, ez az első eset, hogy körlevélben próbálnak gazdát találni a magányos ebeknek. „Így sokkal többen érdeklődnek, mint amikor a kutyás oldalakon adunk fel apróhirdetést” – mondta Sztakó.

December 30-án indították útjára a levelet, azóta ötvenen jelentkeztek a kiskutyákért. Mivel az egyesület oltás nélkül nem adja ki az állatokat, a jelentkezőknek várniuk kell, ugyanis január hatodikán kapják meg az oltást a kutyák, majd három napig megfigyelik őket a szentendrei telepen.

Sztakó Edit tudja, hogy sokakat bosszant a legkülönbözőbb helyekről érkező körlevél, mégis úgy véli, hogy a nemes cél érdekében érdemes. „Tudjuk, hogy sokan bosszankodnak, de azoknak azt tudom mondani, hogy töröljék ki a postafiókjukból. Egy embertől e-mailt is kaptunk, amiben leírja, hogy a levelünk megbénította a postafiókját.”

Ha mind az ötven jelentkező kitart a kutyák megfigyelési szakaszának végéig, a telepen élő 107 másik kutya közül választhat.