Egy Philips-alkalmazott arcával gyűjt pénzt a lánclevél

2006.02.07. 10:04
9 hozzászólás

Egy Philips-alkalmazott nevével, címével és arcával gyűjt pénzt a legújabb rákosgyerekes lánclevél.


erno

Újra felhívnánk a figyelmet arra, hogy emailek továbbításával képtelenség pénzt gyűjteni. A levél érdekessége, hogy más az aláíró és a csatolt Philips-munkatárs neve, nem is értjük, hogy ez az egyszerű baki hogy nem szúrja a továbbítók szemét. Ráadásul miért gyűjtene centet rákos gyermeke gyógyítására egy magyar férfi?

Olvassa el az őshoax terjedő változatát, és a Philips állásfoglalását!

"Kerlek olvasd el es kuldd tovabb.
Ha kitorlod Neked komolyan nincs szived.
Hello, En egy 29 eves apa vagyok. Nekem es a felesegemnek gyonyoru eletunk volt egyutt. Hala Istennek van egy kisgyerekunk is. Nem olyan regen az orvosok daganatot fedeztek fel az agyaban es a kicsi testeben. Az egyetlen ut, hogy megmentsuk ot a mutet. Sajnos
nincs eleg penzunk, hogy kifizessuk. Az AOL es a ZDNET beleegyezett, hogy segit nekunk. Az egyetlen ut, hogy segitsenek nekunk az, hogy elkuldom Neked ezt az e-mailt es te tovabbkuldod. Az AOL nyomonkoveti ezt a levelet es szamolja, hogy hany ember kapta meg.
Minden ember, aki megnyitja ezt a mailt es tovabbkuldi minimum 3 embernek, 32 centet szerez nekunk.
Koszonjuk!

Udvozlettel, Lajtmann mailto:lajtmannzsolt@freemail.hu"

Blazsevác Péter, a magyarországi Philips kommunikációs vezetője elmondta, a levélben kizárólag a férfi neve és adatai stimmelnek. "Van ilyen nevű kolléga a Philips győri ágazatánál, aki azonban soha nem kezdeményezett gyűjtést, szerencsére nincs rákos kisgyermeke, és semmi köze az ügyhöz. Valaki visszaélt a nevével, a levél már több hónapja kering az interneten, a kollégát sokan megkeresték a levélből szerzett telefonszámokon, és már nagyon örülne, ha senki sem küldené tovább az adatait" - fogalmazott.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft