Meg lehet gazdagodni sms-olvasással

2006.06.28. 16:30
1 hozzászólás

"Minden elolvasott sms után öt forint üti a markod!" Nagyszerű kereseti lehetőséget ígérő lánclevél, jogszerű multilevel marketing, vagy a hónapok alatt szerezhető, pár ezer forintos jövedelem érdekében adataikat felelőtlenül és tudatlanul kibocsátó szerencsétlenek játéka? Megkaptuk a Mobilpont szolgáltatását reklámozó lánclevelet, és utánanéztünk.


A lánclevél

Halihó!!!

Ajánlom szíves figyelmetekbe:

NAGGGGYON utálok továbbküldözgetni minden ilyesmit, de talán ez hasznos is lehet, aki megérti a lényeget.

Azt már tudom, hogy ez a rendszer működik, de ez most nekem is újdonság volt!
Szerintem okvetlenül olvassátok el a honlapon lévő infókat és regisztráljatok!

Hallottam egy egyszerű pénzkereseti lehetőségről, amiért semmilyen erőfeszítést nem kell tenned. Nem nagy pénzről van szó, de kinek nem jön jól egy kis plusz zsebpénz Regisztrálnod kell egy internetes oldalon, és ennyi. Ezután reklám-smseket fogsz kapni hétköznap 8-18 óra között méghozzá olyan témakörökben, amiket előre megválaszthatsz.
Minden elolvasott SMSért 5 forint üti a markod. Ha a barátaidnak szólsz, és Téged jelölnek meg ajánlónak, akkor még ő utánuk is kapsz pénzt.
Nekem bejött, bátran ajánlom Neked is
Nézd meg: http://www.mobilpont.hu/

ajánló száma:0670*******

Számolási példa:

te ajánlottad 100 embernek, ők is 100 nak, akkor összesen Rajtad keresztül a cég a következőket fizeti ki:

1 x 5 Ft NEKED
100 x 3 Ft azok után, akiknek ajánlottad 10 000 x 2 Ft ezek ismerőseiért

Tehát ha 1 sms-t kapsz és így néz ki az ajánlási listád (lásd honlapon egyenlegednél), akkor ezzel 20305 Ft -ot utal a cég

Ez a marketing akkor fog működni, ha minnél több ember lesz az adatbázisban, úgyhogy ne számoljatok napi 1-2-100 sms-sel, csak ha a cégnek lesz hírdetöje, ami ugye akkor lesz, ha sokan beregisztrálnak. Stimmel?

A tények

A Mobilpont szolgáltatással tényleg lehet pénzt keresni, igaz, meglehetősen lassan, cserébe viszont rengeteg személyes adatot át kell adni az MU-GA Kft., adatbázis-árusítással foglalkozó cégnek. De legalább a pilótajátékkal ellentétben nem kell befizetni semmit.

A regisztráltak sms-hirdetéseket kapnak, amelyek nyolcvan százaléka interaktív, vagyis válaszolni kell rá, egy alapdíjas telefonszámon. A regisztráló öt forintért olvashatja például a Kretén magazin reklámját, ami azért nagyszerű, mert szerepel benne a nukleáris baromfi kifejezés: "Nukleáris baromfi! Integetőhalak! Gigasztár! Játékok! Regisztrálj a www.kreten.hu oldalon, röhögj egyet és tiéd lesz egy dilis hűtőmágnes-csomag is! Mobilpont".

Az interaktív változattal pedig akár Hooligans koncertre is eljuthatunk, ami azért különösen jó üzlet, mert a koncert valójában ingyenes. "Sony Ericsson mobilod van? Válaszolj az SMS-re IGEN-nel és tiéd 2 ingyenbelépő a május 19-i szegedi Hooligans koncertre. Info: 06-40-888-444 Mobilpont"

Murányi Dóra a szolgáltatás értékesítési vezetője az Indexnek elmondta, már öt éve működik a Mobilpont, multilevel marketing (MLM) rendszerben. A lánclevelet a regisztrált tagok indították, csapatépítés reményében. Ugyanis a minimálisan megszerezhető pénzösszeget, a hatezer forintot egyedül megszerezni szinte lehetetlen. "Az alapvető cél az adatbázis-építés, nem kap meg mindenki minden sms-t, csak a megrendelő célcsoportjának megfelelő tagok. A havi hatezer forint megszerzéséhez több száz beszervezett csapattag szükséges, jelenleg hetvenezer tagja van a rendszernek" – mondta az Indexnek.

A regisztrációnál a név, cím, mobilszám, érdeklődési kör, foglalkozás mellett, ha a tag banki átutalással szeretne pénzhez jutni, a számlaszámot is meg kell adni. Utóbbi nem kötelező, az értékesítési vezető elmondta, mindez a regisztráltak pénzhez jutását könnyítő technikai segítség, az adatbázisokban a bankszámlaszámokat nem értékesítik.

A multilevel (többfokozatú) marketingre épülő rendszerek célja, hogy a tagok minél több ember figyelmét irányítsák az üzleti lehetőségre, jelen esetben az sms-ben érkező reklámokra és az adatszolgáltatásra. Az MLM lényege, hogy a forgalmazott termékek vagy hirdetések értékesítése nem a hagyományos, kis- vagy nagykereskedelmi csatornákon történik, hanem egy lépcsőzetesen kialakított ügynöki hálózaton keresztül. A tagok feladata a termék értékesítése mellett ezen ügynöki lánc folyamatos bővítése. Az MLM különbözik a törvényellenes piramisjátéktól, itt pénzt veszíteni nem lehet, azonban az elvileg nyereséges rendszerben keveseknek adatik meg az igazán magas kereset. Ezt Murányi Dóra is hangsúlyozta, a Mobilpontot nem jövedelmi forrásnak, csak kiegészítőnek ajánlják.