Magyar képviselőt keres a lett cég, havi 3000 euróért

2007.05.23. 10:55
21 hozzászólás

3000 eurós havi fizetést garantál a lánclevélben egy lett cég, amely teljes és félmunkaidős foglalkoztatásban keres magyar képviselőket. Az angol nyelvű levél a héten lepte el a magyar internetezők postaládáját, de vigyázat, kamu.

A lánclevél

„Hello, Brad Milson vagyok, a Remas Developers munkatársa. Magyarországi képviselőket keresünk teljes munkaidős és részmunkaidős foglalkoztatásban. Nem kérünk pénzt, Lettország jó hírű vállalata vagyunk” – kezdődik a levél, ami később 3000 eurós havi fizetést, illetve egészségügyi és életbiztosítást kínál, két hét próbaidőért cserébe. A cég nem kér egyebet, mint hogy a megkeresett személy írjon egy megadott emailcímre (a support@remasdevelopers.com-ra) és ott bővebb felvilágosítást kap.

És hol itt az átverés?

Komoly gyanút ébreszthet már az a tény, hogy a "jó hírű, lett vállalat", a Remas Developers nem létezik, pontosabban szólva a neten semmi nyoma. Továbbá Brad Milson ahány emailt ír, mindet különböző emailcímről teszi, japán, holland, lengyel, amerikai (kamu)szolgáltatókat váltogatva, ami sejteti a lehetőséget, hogy egy robot generálta rendszerrel állunk szemben. A lódítás harmadik jele a Register.com adata, amely szerint a remasdevelopers.com domént nem egy lett, jó hírű vállalat jegyezte be, hanem egy azonosíthatatlan kaliforniai regisztrátor.

Feltételezzük, hogy vagy egy marketingakcióhoz, spamáradathoz fűződő adatbázisépítésről van szó, de az is előfordulhat, hogy a pénzgyűjtő nigériai levél továbbfejlesztetett, kétlépcsős változata, ahol a munkára jelentkező gyanútlan felhasználók személyes és banki adatait egy következő levélváltás alkalmával csalják ki a Brad Milson név mögé rejtező tettesek.

Az eredeti lánclevél, angolul

Hello.
My name is Brad Milson, I represent Remas Developers Inc. company. We need representatives in Hungary for full and part-time jobs (2 positions are available). We do not ask for any money, we are reputable company operating in Latvia. You will get: - 3000 EUR guaranteed monthly income - Comprehensive medical and life insurance for you and your dependents. You will be receiving an Remas Developers Inc. Medicine card and all the paperwork in 2 weeks after successfully completing your probation period.

GENERAL REQUIREMENTS: You have to be honest,loyal, responsible and hard-working. You have to comply with all reasonable and lawful instructions provided to you by our company. You need 5-7 hours during the week for communication. Residential address to receive correspondence (if any). Computer w/internet connection. Please, reply to support@remasdevelopers.com if you are interested and I will send you job details. Thanks
Brad Milson
Remas Developers Inc.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!