Ericsson laptopot ígér a hároméves hoax

2009.02.27. 11:15 Módosítva: 2009.02.27. 11:21
22 hozzászólás

Újra és újra ki kell jelentenünk, hogy az interneten nem lehet értékes ajándéktárgyakhoz jutni – akkor sem, ha ennek a reményében kéretlen levelekkel árasztjuk el az összes ismerősünket. Most éppen egy hároméves hoax próbálja az ellenkezőjét állítani.

Már nem lepődünk meg azon, hogy újabb bosszantó lánclevél terjed az interneten. Lassan ahhoz is hozzászokunk, hogy még mindig vannak olyanok, akik ennek próba-szerencse alapon bedőlnek. De az megdöbbentő, hogy az önjelölt hoax-szerzőknek milyen szegényes a fantáziájuk. Most egy ősrégi lánclevél jelent meg újra, csak az ígért ingyenes tárgy, egy Ericsson T18-as telefon helyett egy laptop szerepel. Mármint egy Ericsson laptop, mert az ismeretlen művész arra sem vette a fáradságot, hogy a márkanevet lecserélje. A levél szövege:

Helló Mindenki,

Az Ericsson promóciós laptopokat osztogat, hogy növeljék a márka ismertséget, eladást. Ha részt akarsz venni a promócióban, 8 embernek kell ezt az üzenetet elküldeni, és egy Ericsson T18 Laptop üti a markod. Ha 20 embernek küldöd el az emailt, a jutalmad egy Ericsson R320 Laptop lesz.

Ne feledd a küldött email másolatába betenni az anna.swelung@ericsson.com email címet.

Az Ericsson sajtóközleményben reagált a lánclevél híresztelésére. „A közelmúltban útjára indult egy valótlan tartalmú, és ezáltal rosszindulatúan félrevezető levélsorozat, melynek írója az Ericsson munkatársának kiadva magát ingyen laptopokat ígér a levél továbbítójának. Hivatalosan cáfoljuk, hogy a levél szerzője, tartalma és célja bármilyen összefüggésben állna az Ericsson Magyarországgal vagy bármely Ericsson vállalattal világszerte” – áll a közleményben. A cég világossá teszi, hogy mivel nem foglalkoznak laptoptok gyártásával és értékesítésével, eleve nyilvánvaló a megtévesztés szándéka, és mindenkit felszólítanak, hogy ne továbbítsák senkinek az álhírt tartalmazó levelet.