Nem ma jön Marty McFly a múltból

2010.07.06. 15:00
54 hozzászólás

És azt tudtátok, hogy ma érkezik meg Marty McFly a múltból – teszik fel a kérdést egy néhány napja terjedő kép alatt, melyen a Vissza a jövőbe című filmből láthatjuk a híres kijelzőt, melyen be lehet állítani, hova akarunk utazni. Na, milyen érzés a jövőben élni? Hol vannak a repülő autók, a légdeszka, az automatikusan száradó kabát, az ételnövesztő mikró? Még a májamat és a lépemet sem tudom néhány óra alatt kicserélni és golfbalesetnél sem úgy gyógyítanak, hogy fejjel lefelé lógok.

mcfly

Mindenkit megnyugtatunk, még van még öt évünk, hogy elérjük mindezt. Marty McFly és a doki ugyanis csak öt év múlva érkezik. Egészen pontosan 2015. június 6-án szállnak le a DeLoreannal. Némi alapja mégis van a terjedő hoaxnak. Doktor Brown ugyanis azt mondja Martynak, amikor bemutatja neki az időgép működését, hogy 25 évvel szeretne előre menni, vagyis 2010-ben. Mivel a filmben október 26-a van, így valószínűleg az a dátum sem július 6-a lenne, hanem október 26-a. De soha nem tudja beállítani, mert megtalálják őket a líbiai terroristák. Az első rész végén aztán úgy dönt, hogy nem 25, hanem 30 évet utazik előre az időben.

Az egészet a Total Film kezdte, akik kiposztolták a Twitteren, hogy július 6-án lesz a "jövőnap". Később aztán rájöttek a tévedésre, és korrigálni is próbálták a hibát azzal, hogy egy screenshotnak tűnő képet posztoltak be, melyet persze nem photoshopoltak. A gond az, hogy néhányan ez utóbbit komolyan vették és elkezdték terjeszteni ismerőseik körében, Twitteren és Facebookon. A Total Film végül egy hosszú posztban nyugtatja meg a rajongókat és magyarázza el a teljes sztorit.

Egy hatása volt a hoaxnak, a Facebookon újult erőre kapott a Marty McFly Arrival Party, amit 2015. október 15-én tartanak, Hill Valleyben, Kaliforniában.