Ufó zuhant egy mexikói vulkánba?

2012.11.02. 22:23
68 hozzászólás

Egy térfigyelő kamera gyenge minőségű, akadozó felvétele tartja lázban napok óta Mexikót: az országos tévé mutatta be a Popocatépetl vulkán aktivitását figyelő egyik kamera felvételét, amin az látszik, hogy egy fényes, ezüstszínű, 200 méter körüli méretű, henger alakú tárgy csapódik a vulkán kráterébe. A ma is aktív vulkánról aznap több nagy robbanást és kiugró aktivitást jelentettek a műszerek. A becsapódás után viszont nem látszik sem robbanás, sem porfelhő. Az is különös, hogy az ország fővárosától negyven kilométerre fekvő, 5400 méter magas, népszerű turistalátványosságnak számító vulkánnál egyetlen szemtanúja sem akadt a videón rögzített pár másodpercnek.

A Huffington Post által megszólaltatott szakértők szkeptikusak a videó valódiságával kapcsolatban, többen említik a fényes, ufószerű tárgy körüli árnyékot, ami képmanipulálásra utal, illetve azt, hogy a videó hangja egészen biztosan nem eredeti, hanem utólag lett hozzákeverve a felvételhez. Vannak akik szerint a felvétel valódi lehet, de nem a vulkánba zuhanó ufót ábrázol, hanem egy meteort, ami valójában messze a vulkán mögött csapódik a földbe. Az is elképzelhető, hogy a szabályos hengeres alak csak a gyorsan mozgó tárgy és a lassú kamera (másodpercenként nagyjából két képkockát rögzített, ennél egy tévéadás 15-ször több kockából áll) összjátéka miatt tűnik annak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?