Négy évvel a halála után Steve Jobs elmondta, hogy a pénz nem boldogít

2015.11.23. 09:12

Jóakaratú emberek, hallották már, mik voltak Steve Jobs utolsó szavai? Ha még esetleg nem volt alkalmuk lájkolni a Talmi Csillogás Helyett Az Igazi Értékekre Rámutató Fontos Üzenetet, ne féljenek, hamarosan ott lesz a Facebook-falukon a Megtalált Testamentum.

„Ebben a pillanatban, a betegágyon fekve és visszaemlékezve az életemre, felismerem, hogy mindaz a gazdagság és elismerés, amire annyira büszke voltam, elhalványul és jelentéktelenné válik, ahogy egyre közeledik a halál. A sötétségben látom az életben tartó gépek zöld fényeit és hallom a búgó hangjukat, egyre közelebb érzem a halált.

Most már tudom, amikor elegendő vagyont halmoztunk fel, mely élethosszig kitart, más dolgokat kellene keresnünk, amelyeknek nincs köze a vagyonhoz. Valami sokkal fontosabbat. Talán kapcsolatokat, talán művészetet, talán fiatalabb korunk álmait...”

A vagyon folyamatos üldözése csak egy önmagából kifordult személyt hoz létre belőlünk, amilyen én is vagyok.

— az elmúlt napokban gyorsuló sebességgel pörgő megosztások szerint ezek a mondatok Steve Jobstól származnak, az Apple-pápa a halálos ágyán utolsó erejével közölte szeretteivel és a világgal, hogy a vagyon mit sem ér, ellentétben a szeretettel. Hiszen:

A szeretet ezer mérföldeket képes utazni. Az életben nincsenek határok. Menj, ahova akarsz. Érd el a magasságot, amit el akarsz érni. Minden ott van a szívedben és a kezeidben.

A megdöbbentő felfedezés kézenfekvő magyarázata, hogy Jobs utolsó óráit Oravecz Nóra társaságában töltötte, különben honnan jönnének az olyan példázatok, mint például a

„Melyik a világ legdrágább ágya? — A beteg ágya”, vagy ez:

Amikor valaki bemegy a műtőszobába, észreveszi, hogy van egy könyv, aminek az olvasását még nem fejezte be: "Az egészséges élet könyve".

Az egyetlen furcsaság, hogy az anyagi vágyak bűvkörében ténfergő emberiség kollektív szemét felnyitó szellemi hagyaték csak most, alig két hete, négy évvel Jobs halála után bukkant fel. A „Tudják, mik voltak Steve Jobs utolsó szavai?” címmel megosztott üzenetek első dokumentált megjelenése november hatodikai, most pedig már magyar fordításban is pörög, Szabó Péter motivációs tréner posztját már közel 10 ezren osztották meg.

Ebben az esetben tehát két hét volt a hoax terjedési sebessége. Ugyanis, bármilyen fájó ezt leírni, a rendkívül inspirálónak nevezett üzenet sajnos full kamu. A Steve Jobs halálos ágyánál jelenlévő családtagok állítása szerint Jobs utolsó szavai a valóságban a következők voltak:

Oh wow. Oh wow. Oh wow.  • Hírek
  • Bankszámla