Kamugyanús a golfpálya óriás aligátora

2016.05.31. 13:28 Módosítva: 2016.05.31. 13:28

Hatalmas aligátort videóztak le az amerikai palmettói Buffalo Creek golfpályán. Az állat a képek alapján nagyjából 15 láb hosszú, azaz 4,6 méteres, de nemcsak hosszú, hanem hatalmas is. A Guardian szerint a valaha elfogott legnagyobb aligátor  15,9 láb, majdnem 5 méter hosszú volt, ők egyelőre nem kételkednek a sztoriban.

Érdemes figyelni a videót kommentáló szövegét: „állj oda, hogy lássuk a perspektívát” – mondja angolul. A videó egyébként a golf.com hivatalos Youtube-oldalára került fel, így az sem kizárt, hogy jól sikerült vírusmarketinggel van dolgunk.

Óriás aligátora a golfpályán

Mindenesetre több újság is lehozta kritika nélkül a videót, pedig lenne miért kételkedni: például az állat ötméteresnél jóval nagyobbnak tűnik abból a távolságból. De ha hossz alapján még stimmelne is a monstrum: ilyen szörnyeket ma már nem nehéz videóba pakolni, nem annyira régen láthattunk már példát elsőre tökéletesen élethűnek tűnő medvetámadásra is.

Snowboardos csajt üldözött egy medve

Megkérdeztünk egy szakembert, aki régóta dolgozik számítógépes animációkban az egyik legnevesebb magyar animációs vállalatnál. Az ő véleménye is az volt, hogy jó eséllyel kamu a videó, és valószínűleg egy aligátorról készült felvételt dolgoztak bele ügyesen egy üres golfpályáról készült felvételbe. Egy YouTube-felhasználó azt állítja, megtalálta az aligátort is, amiről a felvétel készült (másik szögből, mint ami a videóban látható).