Futótűzként terjed az ingyen WizzAir-jegyet ígérő átverés

2017.11.08. 16:04
28 hozzászólás

Egyre többen vakon megosztanak egy nyilvánvaló átverést a Facebookon, abban a hiszemben, hogy egy kérdőív költésével ingyenes Wizzair repülőjegyet tudnak nyerni.

Már a weboldal címe is gyanús, ne töltsenek ki semmit, ne töltsenek le semmit, ne adjanak meg személyes adatokat!

Órák óta azt írják a hamis weboldalon, hogy 332 ingyen repjegy van szabadon, és azt ígérik, hogy ezeket egy kérdőív kitöltése után lehet megszerezni. Szedjük csak darabokra a weboldal címét!

Van egy előtag "wizzair." az elején, ezt követi a csalók domainneve, a "com-signup.co", és azt követően még látható egy  "/hu/?qOi5f6V" technikai azonosító. Ebből látszik, hogy az egészhez semmi köze nincs a wizzair.com doménen működő légitársaságnak.

Az oldal trükkösen csak úgy teszi letölthetővé az állítólagos elnyert jegyről szóló kupont, ha előbb rányomunk a megosztás Facebookon gombra. Egyiket sem szabad megtenni, nincs ingyen repjegy, egyszerűen be kell zárni az oldalt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?