Megint befuccsolt a laposföldes házi rakéta

2018.02.06. 17:04
23 hozzászólás

Lélegzetét visszafojtva várja a világ olcsó szórakozásra vágyó része, hogy Őrült Mike végre kilője magát saját építésű gőzhajtású rakétáján. A laposföldhívő kaliforniai férfi azt tervezi, hogy ha a Liberty 1 nevű szerkezettel sikerül eljutnia legalább 550 méteres magasságba, akkor onnan fotókat készít majd a Föld felszínéről, a horizontról, amivel be tudja majd bizonyítani, hogy nem látszik semmiféle görbület, a Föld lapos, és a NASA és mindenki, aki ennek ellenkezőjét állítja, hazudik, részese a gömbölyűföldes összeesküvésnek.

November végén már tett egy kísérletet a 61 éves Mike Hughes a kilövésre, de a helyi földhivatal nem adott engedélyt a startra, mondván a rakéta közterületre hullana vissza. Most hétvégén újra felállította lakóautójához szerelt kilövőállását a Mojave sivatagban, Amboy közelében, és február 3-án, szombaton élő közvetítés keretében próbálkozott meg a rakétastarttal.

A férfi kábé negyed óráig volt a szerkezet ülésébe szíjazva, de végül a Liberty 1 nem emelkedett el a földtől: egy aprócska gőzpamacs nem sok, annyi sem jelent meg a hajtóműnél. A kudarc után Hughes videóüzenetben közölte, hogy egy hibás szelep vagy tömítés miatt nem indult be a rakéta. Ha sikerül megtalálni a hibát, akkor még ezen a héten újra próbálkozik – tette hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?