Megint befuccsolt a laposföldes házi rakéta

2018.02.06. 17:04

Lélegzetét visszafojtva várja a világ olcsó szórakozásra vágyó része, hogy Őrült Mike végre kilője magát saját építésű gőzhajtású rakétáján. A laposföldhívő kaliforniai férfi azt tervezi, hogy ha a Liberty 1 nevű szerkezettel sikerül eljutnia legalább 550 méteres magasságba, akkor onnan fotókat készít majd a Föld felszínéről, a horizontról, amivel be tudja majd bizonyítani, hogy nem látszik semmiféle görbület, a Föld lapos, és a NASA és mindenki, aki ennek ellenkezőjét állítja, hazudik, részese a gömbölyűföldes összeesküvésnek.

November végén már tett egy kísérletet a 61 éves Mike Hughes a kilövésre, de a helyi földhivatal nem adott engedélyt a startra, mondván a rakéta közterületre hullana vissza. Most hétvégén újra felállította lakóautójához szerelt kilövőállását a Mojave sivatagban, Amboy közelében, és február 3-án, szombaton élő közvetítés keretében próbálkozott meg a rakétastarttal.

A férfi kábé negyed óráig volt a szerkezet ülésébe szíjazva, de végül a Liberty 1 nem emelkedett el a földtől: egy aprócska gőzpamacs nem sok, annyi sem jelent meg a hajtóműnél. A kudarc után Hughes videóüzenetben közölte, hogy egy hibás szelep vagy tömítés miatt nem indult be a rakéta. Ha sikerül megtalálni a hibát, akkor még ezen a héten újra próbálkozik – tette hozzá.