Hallotta, hogy egy olasz ikerpár két tagja különböző években született? Akkor felejtse is el

2019.01.03. 08:32

Egy olasz lap az év második napján beszámolt egy különös esetről: egy olasz ikerpár két tagja különböző évben született Rómában. A kórház szerint viszont álhírről van szó – írta az MTI néhány órával azután, hogy maguk is beszámoltak a rendhagyó ikerszülés híréről.

Az állítólagos ikrek állítólagos nagybátyja telefonon közölte a La Gazzetta del Mezzogiorno és több más olasz lap szerkesztőségével, hogy mindössze két perc különbséggel jött világ a két kisfiú, és ezzel nemcsak más-más napra, hanem más-más évre esett a születésük időpontja.

A telefonáló szerint az ikrek közül Andrea 2018. december 31-én 23 óra 59 perckor, Fabio pedig 2019. január 1-jén éjfél után egy perccel született a római Gemelli klinikán. Arról is beszélt, hogy mindkét baba jól van: több mint két kilogrammosak, és nem volt szükségük inkubátorra sem. Arról nem szólt, hogy ha a szülők – mint mondta – a dél-olaszországi Bariban élnek, az anya miért Rómában szült.

A neves római kórház, a Policlinico Gemelli a nap folyamán arról tájékoztatta a sajtót, hogy a hír nem igaz, náluk az óév utolsó szülése december 31-én 20 óra körül történt, az újév első szülése január elsején hajnali 1 óra körül, ikrek pedig egyáltalán nem jöttek világra ez idő tájt. A kórház nem találta az állítólagos anya nevét sem a felvett kismamák névsorában. A "nagybácsi" időközben elérhetetlenné vált, minden hívásra csak az üzenetrögzítő felelt.