Nem, a Tesco nem ad 85 ezres kupont

2019.11.13. 09:55

Közeleg a karácsony, újra csúcsra jár a kamukuponláz a Facebookon, írja az Urbanlegends.hu.

Gratulálunk! Azért választották meg, hogy vegyen részt egy rövid felmérésünkben, hogy ingyenes 85000 Ft Tesco Magyarország kupont szerezzen! Csak 232 kuponunk van hátra, így siess!

– idézi a portál az egyik álteszkós oldalt. Valószínűleg sokakban gyanút kelt a furcsa nyelvezettel, tört magyarsággal megfogalmazott szöveg, de az igazi Tesco is kirakott Facebookra egy cáfoló közleményt:

FIGYELEM! Ismeretlen csalók ismét visszaéltek a Tesco nevével, hamis nyereményjátékot, kupont hirdetve. Érdemes figyelni Facebook és Instagram csatornánkat, valamint a tesco.hu/akciok-nyeremenyjatekok oldalt, ahol minden esetben tájékoztatást adunk aktuálisan folyó nyereményjátékainkról.

A PC World cikke szerint a csalók oldalán egyébként három egyszerű kérdésre kell válaszolni, utána kaphatjuk meg az állítólagos kupont. Ezzel két probléma is van a portál szerint: egyrészt a kupon nem érvényes, másrészt annak megosztásával 

lenyúlják az adatainkat.

Az Urbanlegends.hu azt írja, hogy a Tesco mellett a Coop nevével is visszaélnek mostanában, esetükben is 85 ezer forint a csali, augusztusban pedig ugyanennek az átverésnek a Penny és a Spar volt az alanya.

Frissítés:

Cikkünk megjelenése után a CBA is jelezte, hogy hamis nyereményjátékot hirdetnek a nevükben. Az ő esetükben - pár személyes adat megadását követően - 50 ezer forintos vásárlási utalványt ígérnek a csalók, érdemes vigyázni.  • Hírek
  • Megtakarítás