Ferenc
11 °C
30 °C

Az elveszett 3G nyomában, avagy a nagy hsdpa-túra

2007.09.18. 17:04
54 hozzászólás
Az ország kiszolgáltatott. Természetes határok alig védik, a hadsereg gyenge, az állattenyésztési szokások folyamatosan változnak. Egy támadás pillanatok alatt képes lenne lemosni a lakosságot a föld színéről, függetlenül attól, hogy az ellenség emberekből, űrlényekből, vagy kiéhezett mókusokból áll. A védelemnek egyetlen vonala maradt: az egyre sűrűbb szövésű, nagysebességű mobilhálózat, a 3G, és annak még gyorsabb verziója, a HSDPA.

Az Index két ügynöke arra vállalkozott, hogy megkeresi a védelem gyenge pontjait. Mekkora a letöltési sebesség? Milyen gyorsan jön le az adat? Melyik a legfürgébb szolgáltató? Képesek leszünk még gyorsan letölteni egy pornófilmet, ha már az ajtónkon kopog a vég? Mit jelent a mobilinternet a tokaji aszú és a villányi cabernet sauvignon vonatkozásában?

Kétnapos körutuk során felkeressük az ország legnagyobb városait, ellátogatunk frekventált turistahelyekre, benézünk minden kő alá, és térerőt keresünk. Küldetésünk nem veszélytelen. Utunkat állja számtalan interferencia, néhány fehér folt, és a rettenetes GPRS.

A Cebiten és a budapesti wifitúrán edződött, bakonyi születésű Kovács ügynök keletnek veszi az irányt, hogy vonatra ülve Miskolcon, Kazincbarcikán , Debrecenen és Szegeden át péntek este érkezzen meg a fővárosba. Hód ügynök az eMagyarország-túra után visszatér nyugatra, hogy végleg leamortizálja kétüléses autóját a Paks-Pécs-Balaton-Zalaegerszeg-Győr-Tata-Pest útvonalon. Felkeresünk még vagy egy tucat nagyvárost, és mindenhol sebességet keresünk. Ne legyen rest kommentelni, ha saját tapasztalatai vannak a térségből!

Maradjanak velünk! Folyamatosan frissülő óriási izgalmak, orbitális kalandok, vulgáris tekintetek!