Teréz
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Sorba állunk az álomért

2012.09.20. 17:07

Az Index férfimosdójában hónapok óta letörölhetetlenül ott a firka a piszoár fölött: Aki szereti a pinát, húzzon ide egy strigulát. Hétről-hétre több lett a fekete vonal, vastag és vékony, rövid, meg hosszú rovátkák sorakoztak a felirat alatt. Aztán a céges telefonflottában is rendelhető lett az Iphone 4S. Azóta fogynak a rovátkák, az utolsót úgy júliusban törölte le valaki titokban. Tavaly az unalomba fulladó meetingeken még arról pusmogott mindenki, hogy neked milyen launchered van, meg hogy hétvégén én is megfőzöm a ROM-om. Zörgött, meg nyikorgott a fröccsöntött hightech a kezekben. Azóta csak a hideg fém van, meg az üveglap, a szemek meg egyre fényesebben csillognak.

photo-1

És egyszer a dohányzóban valaki kimondta a a végzetes, visszavonhatatlan mondatot: az Apple nem telefonokat gyárt, hanem műtárgyakat. És ami a legfurább, hogy senki nem kezdett el zakatolva röhögni.

Most, hogy kijött a még gyorsabb, még nagyobb, és ami fontosabb: a még lenyűgözőbb felhasználói élményt nyújtó Iphone 5, úgy gondoltuk, hogy végére járunk a dolognak, mielőtt már tényleg elveszne minden. Hiszen a szerkesztőségben tegnap már egyértelműek voltak a fertőzés jelei: mindenki idegesen nyomkodta a telefonját, hogy mikor jön ki az iOS 6. Mert a Facebook-integráció nélkül már csak vánszorognak a szürke percek. És ha nem lesz VIP-fiók a levelezőrendszeremben, én már nem élem meg a hétvégét.

Elhatároztuk, hogy megkeressük a fertőzés gócpontját, elmegyünk oda, ahova csak azok jutnak el, akiknek az agyába már nagyot harapott Steve Jobs. Mint egy almába. Megnézzük, hogy mégis miért érdemes fagyos éjjeleket átvacogni azért, hogy pár órával előbb kaparinthassuk meg azt a tárgyat, amit másnap kipihenten, sorban állás nélkül bárki megkaphat. Nincs árengedmény, nincs exkluzív ajánlat, még egy különleges matrica se, csak a sor, a hideg, meg a sötét éjszaka. Mégis minden Iphone, vagy Ipad bejelentésekor tízezrek várakoznak üveges szemekkel, lassan dülöngélve az Apple Store-ok előtt, hogy megszerezzék a legújabb modellt.

Münchenig autózunk a titokért. A boltok reggel nyolctól  nyitnak, a sor már kedd óta dagad, mi pedig hálózsákkal és természetesen zsírszegény tall moccachinóval küzdünk majd az elemek ellen. Vagy megtaláljuk a titkot, vagy elveszünk örökre, mint Silvio Berlusconi a bikini szépségverseny after partiján.

A hosszú út minden mozzanatáról beszámolunk, persze igyekszünk majd mindent az Apple lenyűgöző eszközeivel megörökíteni, és nem felejtjük el, hogy az élet csudaszép, de az Instagram még szebb.