Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Pontatlanul idézték Baja szavait

2002.10.04. 17:15
A kormány pénteki ülésén foglalkozott Baja Ferencnek a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkárának egy, a közelmúltban az informatikai minisztériumra vonatkozó nyilatkozatával. Gál J. Zoltán kormányszóvivő szerint a tudósítás, amely az eseményről készült pontatlan volt, így félreértés lenne azt gondolni, hogy megkérdőjelezik a MeH-ben az önálló informatikai tárca létjogosultságát.
Mint ismeretes Baja Ferenc, a MeH társadalmi kapcsolatokért és a kormányzati informatikáért felelős politikai államtitkára kedden az eDemokrácia Műhely rendezvényén azt mondta: "az informatikával, a tudománnyal és az információs társadalommal kapcsolatos kormányzati tevékenységeket a Miniszterelnöki Hivatalban (MeH) kellene összefogottan kezelni".

Harmonikus kapcsolat

A kormánymegbízott szerint "egy ilyen társadalmi modernizációs centrum képes lenne felgyorsítani az információs társadalom fejlődésének a folyamatát és az innováció révén elősegítené az informatikában rejlő társadalmi hasznosság kiaknázását". Baja Ferenc kiemelte: "nem kérdőjelezi meg az Informatikai és Hírközlési Minisztérium létjogosultságát, ám szerinte az ágazati kormányzás a részérdekek ütközése miatt nem kellően hatékony".

A kormányszóvivő hangsúlyozta, a tudósítás, amely az eseményről készült pontatlan volt, így félreértés lenne azt gondolni, hogy megkérdőjelezik a MeH-ben az önálló informatikai tárca létjogosultságát. Gál J. Zoltán szerint a minisztérium és a hivatal között harmonikus a kapcsolat. A két intézmény nem rivalizál, hanem kiegészítik egymást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!