Ellison kipakolja a szemetet

2000.06.30. 17:51
Miután a Microsoft közleményben tiltakozott az ellen, hogy az Oracle a Microsoft partnerei és támogatói után nyomoztatott, Larry Ellison, az Oracle ezérigazgatója tagadás vagy bocsánatkérés helyett bejelentette, hogy személyesen adott utasítást a nyomozásra, melynek során a nyomozók megpróbálták megvásárolni egy Microsoft-párti szervezet kukáinak tartalmát. A keresetlen modoráról híres Ellison felajánlotta, hogy átküldi az Oracle szemetét Redmondba, hogy Bill Gates és Steve Ballmer személyesen vizsgálhassa át a zsákok tartalmát.
Larry Ellison
"Lenyomjuk őket"
Folytatódik az Oracle Microsoft utáni kémkedése körül kipattant botrány. Az adatbázisgyártó csütörtöki sajtótájékoztatóján a cég új termékeinek bemutatása mellett Larry Ellison azt is elmondta, hogy személyesen adott megbízást a ,,Microsoft titkos tevékenységeinek felderítésére irányuló nyomozást". Az összeesküvés-elméletek kedvelői számára is meglepetésekkel szolgáló ügyre kedden derült fény, amikor az Oracle elismerte, hogy magándetektívekkel nyomoztatott a Microsoft partnerei és támogatói után.

A cég az Investigation Group Internationalt bízta meg azzal, hogy a Microsoft és az Independent Institute, a National Taxpayers Union, és más szervezetek közti, a Microsoft elleni trösztellenes per alatti kapcsolatokra derítsen fényt. Az Oracle szerint ugyanis a magukat függetlennek mondó szervezeteket és az általuk kiadott felméréseket valójában a Microsoft finanszírozta.

A nyomozás során az ügynökség megpróbálta megvásárolni az egyik szervezet, az Association for Competitive Technology szemeteskukáinak tartalmát, hátha kompromittáló üzenetekre bukkan benne. Az Investigative Group munkatársai június 6-án 1200 dollárt ajánlottak a szervezet főhadiszállását takarító dolgozóknak a szemétért, ajánlatukat azonban visszautasították a takarítók.

Bill Gates
Összefogtak ellenük
Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója csütörtökön szokásos keresetlen modorában felajánlotta, hogy átküldi az Oracle szemetét Redmondba, hogy Bill Gates és Steve Ballmer személyesen vizsgálhassa át a zsákok tartalmát. Ellison híres arról, hogy személyes ellenfelének tekinti Bill Gatest, akivel egyébként a tőzsde ingázásának megfelelően váltják egymást ,,a világ leggazdagabb embere" titulus birtokosaként.

Az Oracle megpróbálta sajtóközleményekbe fojtani az újságírókat, hogy ne maradjon idejük kínos kérdések föltételére: a szokásos egy-két sajtóközlemény helyett csütörtökön tizenhárom darab PR-szöveget adott ki a cég ügynöksége.

A Microsoft szerdán felháborodottan reagált az Oracle korábbi bejelentésére, a cég közleménye szerint ,,az Oracle tetteinél csak az nyugtalanítóbb, hogy a cég jogosnak próbálja beállítani cselekedeteit." A Microsoft szerint versenytársai összefogtak, hogy alaptalanul beszennyezzék a cég imázsát és saját érdekükben támogatják a kormány darabolási szándékát.  • Hírek
  • Csok