Mickey lett az apád, Luke

2012.10.31. 11:37

Elképesztő mémáradatot indíthat el az a keddi hír, hogy a Disney négymilliárd dollárért megvette a Lucasfilmet. Memetikai szampontból az előjelek biztatóak, hiszen Disney-, Csillagok háborúja-, sőt George Lucas-mémekből is volt jó néhány, ráadásul már a hírt elsőként kommentelők között is volt pár olyan mondat, amit kőbe kellene vésni, nem is beszélve a felmerülő szóviccekről (például a pletykák szerint mostantól minden Star Wars-terméken lesz donaldkód).

Kiválóan látta meg a transzferben rejlő iróniát Charlotte Gore, amikor azt írta: ha Lucas hamarabb elárulta volna, négymilliárd dollárt kér azért, hogy ne bántsa a Csillagok háborúja és az Indiana Jones filmeket, a Kickstarteren seperc alatt összegyűlt volna a pénz.

A fenti galériában a felvásárlás mémmé terebélyesedését lehet néhány szép példán követni, de ha esetleg ön lát, sőt csinál továbbiakat, ne habozzon ezeket elküldeni nekünk.

A hír egyébként mindenkit meglepett, és sokan vannak, akik szerint nem biztos, hogy a Disney képes lesz felnőni ahhoz, hogy elkészítse a Csillagok háborújának hetedik epizódját, vagy hogy ne Nemzet Aranya 3 legyen az új Indy-film. Pedig az elmúlt másfél évtized bebizonyította, hogy a Lucasfilm jogai pont George Lucasnál vannak a legrosszabb helyen.