Az év trollkodása New Yorkban

2013.04.02. 20:50

Április elseje alkalmából fennállásának egyik legnagyobb szabású akciójával állt elő a New York-i Improv Everywhere csoport, akik rendszeresen kisebb-nagyobb flashmobokkal, vicces akciókkal szórakoztatják a város lakóit és a turistákat, a neten pedig hatalmas rajongótáboruk van, a YouTube-on 1,2 millióan követik a tréfáikról készült videókat. Tőlük származik többek között a világszerte sok városban követőkre talált No Pants Subway kezdeményezés, aminek keretében a résztvevők nadrág nélkül szállnak fel a metróra, nem kis derültséget keltve az utazóközönségben.

A csoport leghíresebb akciója (33 millió megtekintés a YouTube-on) eddig az volt, amikor New York központi pályaudvarán játszotta el kétszáz beépített ember egyszerre hogy megállt az idő. Az idei bolondok napjára alaposan megemelték a tétet, és kétezer önkéntessel szállták meg a város központi terét, a mindig turistákkal tömött Times Square-t. A tréfa alapötlete roppant egyszerű volt: a beépített emberek hátrafelé mentek, mindent fordítva csináltak, mintha megfordult volna az idő, vagy egy visszafelé pörgetett videófelvételt néznénk. A helybeliek és turisták reakciói szokás szerint roppant szórakoztatóak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?