Ez a macska többet keres, mint ön

2014.12.10. 16:46

Grumpy Catet, a világ leghíresebb mémmacskáját senkinek nem kell bemutatni, ő az a jellegzetes arcberendezésű cica, aki az állandó és végtelen világfájdalmat és -undort sugárzó feje miatt lett az internetezők kedvence. A gazdája, az arizonai Tabatha Bundesen pincérnő volt, de amint a macskájából sztár lett, kilépett, felvett Grumpy Catnek egy menedzsert, és most a brit Daily Telegraphnak azt állította, az elmúlt két évben 64 millió fontot (kb. 25 milliárd forint) keresett a macska különféle megjelenéseivel.

8242294182 baf9311560 z

Na de hogy lehet pénzre váltani egy mémet? Grumpy Catnek először is van egy hivatalos weboldala, ahol pólókat, bögréket, posztereket és egyéb ajándéktárgyakat lehet venni, és a biznisz Bundesen szerint szépen pörög. Ezen felül van YouTube-csatornája is, jó pár milliós nézettségű videóval, innen is csorog a bevétel folyamatosan (ezer megtekintésenként 2-3 dollárral lehet számolni). A mémmacska jó ideje szerepel reklámokban is, a Friskies macskatáp hivatalos arcaként, emellett két könyv jelent meg róla, és most mutatják be a főszereplésével készült karácsonyi filmet, Grumpy Cat's Worst Christmas Ever címen.

A Telegraph szerint a két év alatt összeszedett 64 millióval Grumpy Cat jobban keres, mint például a filmsztár Gwyneth Paltrow, vagy a focista Cristiano Ronaldo.

Bundesen egyébként utólag a Huffington Postnak azt nyilatkozta, a brit lap félreértette a szavait, és a 64 millió fontos adat abszolút nem pontos - de hogy valójában mennyit keresett neki a macskája, azt nem szeretné elárulni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?