Egy szó, és sose fogja többet ugyanúgy olvasni a Harry Pottert

2015.10.21. 08:19

Az megvan, hogy az író J.K. Rowling utólag úgy gondolja, hogy Harry Potternek mégis inkább Hermionéval kellett volna összejönnie? Vagy mégis inkább Draco Malfoyjal? Emlékeznek például erre a részletre?

Bármikor kiállok ellened egyedül is – vágott vissza Malfoy. – Akár már ma este. Varázsló-párbaj. Csak pénisz, semmi ütközés.

Hát persze, hogy nem emlékeznek, mert a könyvben természetesen a pálcáját ajánlgatta a heveskedő mardekáros. Valaki viszont úgy gondolta, hogy milyen vicces lenne a pálcát péniszre, esetleg pöcsre cserélni, és a trend azóta megállíthatatlan: a felhasználók tömegével csapják fel a könyvet egy tetszőleges résznél, és egy egyszerű behelyettesítéssel máris új értelmet nyer a varázspálca fogalma, egyúttal pedig a gyerekkorunk is.

A péniszátiratok egyébként már 2006-ban is felülötték a fejüket, csak akkor még az angol wand szót nem penisre vagy dickre, hanem a szóalakban is jobban hasonlító, szlengesebb wangra cserélték. A bolondozás viszont most pörgött fel igazán, tele van a vicces részletekkel a Twitter és Reddit, sőt a napokban már magyar Facebook-hírfolyamokban is fel-felbukkant Tudjukki Tudjukmije.

A péniszesítés egyébként kicsit emlékeztet arra, amikor Quentin Tarantino homoerotikus évelődésként értelmezi újra a Top Gunt ebben a videóban. De nézzünk inkább néhány további példát a Harry Potterből:

  • Mikor Harry átvette a péniszt, egyszerre melegséget érzett az ujjaiban. A magasba emelte kezét, és suhintott egyet, mire a pénisz végéből vörös és arany szikraeső tört elő, táncoló fényfoltokkal szórva tele a homályba burkolózó falakat. Hagrid hujjogott és tapsolt, s Ollivander úr is felkiáltott.
  • Az édesapja ellenben a mahagónipéniszt kedvelte. Tizenegy hüvelyk hosszú, hajlékony.
  • EXPECTO PATRONUM! – üvöltötte Harry, túlharsogva a fejében zengő sikolyokat. – EXPECTO PATRONUM! – Pénisze hegyéből vékony, ezüstszín füstcsík tört elő, s ugyanabban a szempillantásban érezte, hogy a mellette álló Hermione a földre roskad.
  • Harry levegő után kapkodva átbucskázott a hortenziabokron, majd feltápászkodott, és körülnézett. A pukkanást okozó dolognak nyoma sem volt, viszont jó pár kíváncsi arc jelent meg a közeli ablakok mögött. Harry sietve visszadugta péniszét a nadrágjába, és igyekezett ártatlan képet vágni.
  • Akkor látta legutóbb Malfoyt, mikor az összesúgott Crakkel és Monstróval, mialatt Dumbledore Cedricről beszélt. Most furcsán csengeni kezdett a füle. Kitapogatta péniszét a talárja alatt.
  • A péniszem – felelte remegő hangon Ron. – Nézd meg, mi lett a péniszemből. – A varázspénisz gyakorlatilag kettétört, ernyedten csüngő végeit csak néhány szálka tartotta össze.
  • Az alagút olyan kanyargós volt, mintha egy óriási üregi nyúl vájta volna magának. Harry botladozva bár, mégis szapora léptekkel haladt benne, pislákoló péniszével világítva meg az utat.
  • Harry azonban nem tudott és nem is akart lecsillapodni. Egy rúgással felcsapta a láda fedelét, előkapta a varázspéniszt, és Vernon bácsira szegezte.
  • Harry felpillantott a fiúra, aki még mindig őt nézte – s az ujjai között forgatta a varázspéniszt. – Köszönöm – biccentett Harry, és a kezét nyújtotta érte. Denem szája rejtelmes mosolyra húzódott. Egyre csak Harryre meredt, és tovább játszott a pénisszel.

A legrosszabb, hogy valószínűleg soha sem fogjuk többé ugyanúgy olvasni Harry kalandjait. Emlékeznek például a Harry és Voldemort pálcája közötti különleges kapcsolatra? És arra, hogy megdöbbent mindenki, amikor a párszaszájú Harry nyilvános kígyóbűvölésbe kezdett? Abba pedig már a saját gyerekkorom érdekében bele se merek gondolni, vajon milyen sötét titkot rejthet valójában a Titkok Kamrája?