A csudálatos monolit

2020.12.14. 09:06 Módosítva: 2020.12.14. 09:06

Mint művelt olvasóinktól megtudhattuk, a monolit egy nagy darab faragott követ jelent, az Amerikában talált monolit ezzel szemben fém. Mi folyik itt... a Földön?!

fotoznak

A történet november végén kezdődött: az Egyesült Államokban Utah állam köztisztviselői vidáman helikopterezgettek az adófizetők pénzén, amikor váratlanul egy ezüstös oszlopra bukkantak a semmi közepén. Deduktív logika segítségével arra jutottak, hogy nem földönkívüliek, hanem kortárs művészek hagyták ott a tárgyat (mintha földönkívüli művészek nem léteznének).

A kvázimonolitot pár nap múlva fiatalemberek felkapták és elszállították. A jelenség innen önálló életre kelve különböző helyeken bukkant fel, előbb Romániában, majd Kaliforniában. Az érdeklődés és utánzás őslevesében ázó monometál ezzel átlépte a memetikus küszöböt, és elkezdődött a viccelődés. (A fenti képre kattintva galéria nyílik.) 

A történet egy potenciális – egyébként hírértékű – végpontja az Instagram, ahol egy csoport magára vállalta az installáció felállítását, és láthatóan egy környezettudományos össznépi művészeti mozgalommá alakításán fáradozik. A nevük „The Most Famous Artist”, vagyis a Leghíresebb Művész.

A mozgalom még csak most kezd kibontakozni, de nem kisebb személyek csatlakoznak hozzá, mint a legmémebb magyar, Arató „Hide the Pain Harold” András.

Közzétette: Hide the Pain Harold – 2020. december 13., vasárnap


  • Hírek
  • Hírek