Felszabadító mémek szingliknek Bálint-napon

2021.02.14. 06:15

A karácsony ajándékhajszával és bejglitúladagolással járó családi ünnepe elviselhető. A halloween ijesztgető boszorkányai és csontvázai kifejezetten szórakoztatóak. Az emberi érzelmek kereskedelmi kihasználására alapuló ünnepek közül azonban messze a legnyomasztóbb a Bálint-nap.

46099918hamarosan

A szerelmesek ünnepe világszerte előre jól kiszámítható stresszt okoz az egyedülállóknak, akik az ünnephez kapcsolódó motívumok és natív mémek reciklálásával élhetik ki a nyilvános magánéleti tolakodással kapcsolatos ellenszenvüket.

Kockák, rózsák és képeslapok

A visszatérő mémek nagy része a megszokott képmakró stílusban filozofál az egyedüllétről, ezek közül is kiemelkedő csoportot képez a geek archetípus, aki többnyire antihumorral („van programod? írok neked egyet”) pusztítja el a kedélyeskedést.

Nálunk kevésbé érvényes, de markáns mémek a locsolóversikéket idéző angol mondóka, a „roses are red, violets are blue” ferdített, tréfás változatai.

Az igazi népművészkedő, továbbküldős mémeket viszont a Bálint-napi üdvözlőkártyák jelentik, kiforrott vizuális nyelvvel és nemzetközi módon – a galériánkba kattintva magyarul és angolul is talál ezekből.  • Tippek
  • Hírek