Herman
1 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Nyomkövető szoftver iPhone-hoz

2009.03.13. 14:12 Módosítva: 2009.03.13. 14:13
Magyarországon is beszerezhető a program, amivel a mobilt nyomkövető berendezéssé alakíthatjuk.

Az Apple online boltjában megvásárolható Spy Tracking Device-nevű szoftver kémkedésre alkalmas eszközzé változtatja az iPhone-t: a készülék aktuális tartózkodási helyét bizonyos időközönként elküldi a Google Maps térképszoftvernek, mi pedig böngészőnkből követhetjük nyomon az okostelefon útját, írta meg az ITcafé.

Nincs más dolgunk, mint beszerezni egy iPhone-t, körülbelül 240 forintnak megfelelő összegért megvásárolni a szoftvert az App Store felületéről, feltelepíteni azt, majd bekonfigurálni az alkalmazást. Ezután már elrejthetjük a mobilt egy olyan helyre, ahol a célszemély várhatóan nem veszi majd észre, és magával viszi azt soron következő útjára .

A szoftver felhasználói felülete mindössze két fő beállítási lehetőségre korlátozódik: be és kikapcsolhatjuk a nyomkövetést, illetve beállíthatjuk a a nyomkövetési jelek kibocsátása közti távolságot.

A másodlagos felületen egyrészt megtekinthetjük, hogy legutóbb merrefelé mászkáltak a készülékkel, másrészt megadhatunk egy e-mail címet, amire az alkalmazás elküld egy levelet, benne egy hivatkozással a Google Mapsre. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy felcsatlakozzunk az internetre, betöltsük a térképszoftver felületét a böngészőkbe, amin bizonyos időközönként megjelenik az iPhone-unk tartózkodási helye.

Korlátozás, hogy egy nyomkövetési periódusban legfeljebb 25 jelzést adhat le a készülék, vagyis csupán a legutóbbi 25 tartózkodási helyét fogjuk látni az iPhone-nak: ha például 100 méterenkénti jeladást állítottunk be, akkor két és fél kilométernyi megtett útról kapunk jelentést.

A kémszoftver egyébként rendesen megizzasztja az iPhone akkumulátorát, hiszen a művelet teljes idejére bekapcsolva kell tartani, valamint a készülék állandóan cellajeleket dolgoz fel. A MacNewsWorld tesztje arról számol be, hogy mintegy órás használat után az iPhone telepének töltöttsége máris megfeleződött - viszont a rendszer tökéletesen működött.