Beszélj a medvébe!

2000.05.31. 15:25
A színes előlapok, villogó antennák és szögecselt bőrtokok után megjelentek a magyar piacon a mobiltelefon elrejtésére szolgáló, szőrös plüssállatok. A funkcionalitás nélküli, pusztán szépségükért hordott macikat és békákat főleg fiatal lányok veszik.
Egyesek a magyarok ázsiai származásának bizonyítékát látják abban, hogy a Nyugaton jó esetben megmosolygott, rossz esetben lenézett, ízléstelen, fröccsöntött és aranyozott objektumok éppannyira kelendőek itthon, mint a Távol-Keleten. Arrafelé nem autó az autó hosszúszőrű plüssel borított, aranyszegélyű papír zsebkendőtartó doboz és a karosszériára ragasztott, fluoreszkáló díszcsíkok nélkül, és hasonló divatirányzatok uralkodnak a mobiltelefonok kiegészítőinek piacán is.

A divat terroristái már eddig is tobzódhattak itthon a színes előlapokban és villódzó antennákban, most azonban a koreai ipar végső csapást mért az amúgy is beteges magyar ízlésvilágra. Néhány hete ugyanis itthon is kaphatóak a mobiltelefonra húzható, gülüszemű, színes plüssállatkák.

A Westend-beli ,,Mobibaba"-boltban 3500 forintért árult rikító színű macikat, nyuszikat és békákat főleg fiatal lányok vásárolják. Az utcákon tehát a James Bond-headsetes, magukban beszélő és gesztikuláló férfiak után hamarosan feltűnnek a fülükhöz tartott medvébe suttogó leányok. Mi jöhet még?

Árak

szőrös állatkák 3500 forint
műanyag antennadísz 900 forint
színes, festett előlap 3-6000 forint
sugárzáscsökkentő lepke 7000 forint

villogó antenna 20 dollár
hívásjelző, villogó toll 25 dollár
sugárzásvédő pajzs 20 dollár
kétrészes sugárzás-elnyelő 30 dollár
átlátszó előlap 30 dollár
kijelzőre ragasztott hologram 15 dollár
bőrtok sugárzásvédővel 20 dollár

Az amerikai boltok kínálatát szemrevételezve fel kell készülnünk a legrosszabbra: számos remek mobilkiegészítő hiányzik még a magyar piacról. Itthon egyelőre ismeretlen a mobiltelefon kijelzőjére ragasztható, tigrist, King Kongot vagy macit ábrázoló hologram, és a beépített sugárzásvédővel rendelkező bőrtok sem jelent meg a piacon.

Érkező hívás esetén villogó antennákat nálunk is lehet kapni, igaz, kevesen tudják, hogy nem csak saját telefonja, hanem a közelében található összes telefon csengésére villogni kezd a kis LED.

Továbbfejlesztett változatát, a lehalkított telefon csengésére figyelmeztetően villogó, elegánsan ingzsebbe süllyeszthető, ezüstszínű tollat azonban még nem fedezték fel a magyar beszállítók, mint ahogy egyelőre nem divat a teljesen átlátszó előlap sem. Előbb vagy utóbb azonban lesz minden. Még Gojkó Miticses védőtok is.  • Tippek
  • Hírek