Fogamzásgátló SMS katolikusoknak

2002.02.07. 11:13
Egyre több lengyel nő iratkozik fel arra a rövid szöveges üzenetekkel operáló mobil szolgáltatásra, amely legtermékenyebb napjaikon figyelmezteti őket, hogy a szex nem kívánt terhességhez vezethet.
A kilencven százalékban római katolikus lengyelek között kevéssé népszerű fogamzásgátlási módszer a tabletta vagy a kondom - szemben a naptármódszerrel, amely bebetonozta magát a toplista első helyén.

Spanyol-bájgúnáros-naptár-módszer
A feltalálók alapján Ogino-Knauss módszerként is ismert metódus lényege, hogy a nő termékenysége kiszámítható a menstruációs ciklus hossza alapján: a legtermékenyebb napokon az önmegtartóztatás így 15 százalékre csökkenti a nem kívánt terhesség esélyét (az óvszer ezen a téren nagyságrendekkel eredményesebb).

Annak, aki akar, és annak, aki nem

A lengyelek nők a bonyesz táblázatkezelés helyett kényelmes SMS értesítő formájában fizethetnek elő az egyik lengyel mobilszolgáltatónál a naptármódszerre.

A ciklus adatait és a mobilszámot a vállalat honlapjába kell betáplálni - ezt követően havi három rövid szöveges üzenet figyelmezteti az előfizetőt, mely napokon tartózkodjon reszeléstől.

A szolgáltatás természetéből következően kiváló segítség azoknak, akik teherbe kívánnak esni, vagy meg akarják tréfálni ismerősüket.  • Biztosítás